Tuning & styling

Nothelle geeft Audi TT 520 pk!

Nothelle geeft Audi TT 520 pk!

Een Porsche-killer, dat is deze Audi TT van Nothelle. De Duitse tuner die inmiddels ruim 40 jaar bestaat wist het vermogen van de 3.2 V6 in zowel de TT Coupé als de Roadster naar een spectaculaire 520 pk te brengen. Uiteraard hoort daar een passend uiterlijk bij.

De Duitse tuner Nothelle werd in 1967 opgericht en bestaat inmiddels dan ook al 40 jaar. In de afgelopen jaren kennen we Nothelle vooral vanwege hun exclusieve manier van tunen. Vaak zijn de bodykits relatief bescheiden en ligt de nadruk op chique sportiviteit. Dat is bij hun nieuwste creatie in principe niet anders, maar voor Nothelle lag er wel meer nadruk op sportiviteit. Iets dat bij de TT Coupé en Roadster dan ook zeker past.

Bodykit
Aan de voorzijde monteert Nothelle een driedelige voorspoiler en nieuwe luchtinlaten voor in de bumper. De zijskirts geven de TT een nog sportievere aanblik van opzij. Aan de achterzijde monteert de tuner niet alleen een spoiler op de achterklep, maar bij de Coupé ook eentje bovenop het dak. Door de gewijzigde bumper heen zien we twee grote ovalen uitlaatpijpen die onderdeel uitmaken van het compleet sportuitlaatsysteem. Vier verschillende lichtmetalen wielen in 19 en 20 inch bieden de koper tot slot nog de keuze.

520 pk voor de 3.2 V6
Het echte geweld vinden we onderhuids. Niet dat de verlagingskit zo bijzonder is, maar motorisch wel. De 2.0 liter TFSI-motor kan dankzij chiptuning 40 pk en 75 Nm extra leveren. Wie echter kiest voor complete tuning kan rekenen op een vermogen van 330 pk. Dat betekent een toename van 130 pk ten opzichte van de 200 pk sterke fabrieksmotor. De overtreffende trap vormt de 3.2 V6. Deze werd door Nothelle onder meer van een turbo voorzien. Het vermogen is gestegen tot een indrukwekkende 520 pk en het koppel tot 635 Nm. Deze Porsche-killer behaalt hiermee een topsnelheid van 308 km/h. Over de acceleratie wordt niet gesproken maar het is goed denkbaar dat de TT Nothelle niet meer dan 4 seconden nodig heeft om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Daarmee wordt zelfs de R8 overtroffen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nothelle geeft Audi TT 520 pk!
Nothelle geeft Audi TT 520 pk!
Nothelle geeft Audi TT 520 pk!
Redactie
Door Redactie

Zoeken