Tuning & styling

Krachtiger en sneller: Volkswagen Touareg JE Desig

Krachtiger en sneller: Volkswagen Touareg JE Desig

JE Design geeft de Volkswagen Touareg een sportieve impuls. De SUV uit Wolfsburg is dankzij JE Design voorzien van een sportiever uiterlijk, maar ook een sportievere inborst. De tuner biedt de mogelijkheid om het vermogen van de motoren de tunen en levert een sportpakket voor de Volkswagen Touareg.

De Volkswagen Touareg van JE Design krijgt dankzij het sportpakket een dikke en stoere uitstraling. De grille in mat chroom en de voorspoilerlip bepalen het beeld aan de voorzijde. Optioneel levert JE Design bovendien een setje van twee dubbele mistlampen. De dikke zijskirts met daarin een luchtinlaat doen de auto lager lijken. Deze trend wordt ook aan de achterzijde voortgezet. Daar zien we behalve een kleine spoiler op de achterklep ook een opzetstuk voor de achterbumper. Twee ronde uitlaatpijpen aan weerszijden van de auto maken het plaatje compleet.

Chiptuning voor de dieselmotoren
Motorisch is er een tuningskit voor de 2.5 TDI, de 3.0 TDI en de 5.0 V10 TDI. De 2.5 TDI krijgt dankzij chiptuning een vermogen van 206 pk en een koppel van 460 Nm. Een toename van respectievelijk 32 pk en 60 Nm. De 3.0 V6 TDI kreeg er 61 pk en 50 Nm koppel bij en komt daardoor op een vermogen van 286 pk en een koppel van 550 Nm. Het absolute topmodel is de 5.0 liter V10 TDI die dankzij JE Design nog krachtiger is. De motor is goed voor een vermogen van 352 pk en een koppel van maar liefst 855 Nm.

Onderstel
Het onderstel kan eveneens worden aangepast om zodoende te passen bij de meer sportieve uitstraling en de verbeterde prestaties. Voor de modellen met luchtvering is een elektronische verlagingsmodule leverbaar waarmee de Touareg 35 mm dichter bij het asfalt komt te staan. De modellen met gewone vering kunnen met 30-75 mm worden verlaagd. Om het plaatje compleet te maken staat de SUV op 22 inch lichtmetalen wielen met banden in de maat 295/30 R22.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Krachtiger en sneller: Volkswagen Touareg JE Desig
Krachtiger en sneller: Volkswagen Touareg JE Desig
Krachtiger en sneller: Volkswagen Touareg JE Desig
Redactie
Door Redactie

Zoeken