Tuning & styling

Mercedes CLS 63 AMG met Brabus B63 S motor

Mercedes CLS 63 AMG met Brabus B63 S motor

Brabus tilt de Mercedes CLS 63 AMG naar een ongekende hoogte. De Duitse tuner voorziet de auto van een aangepaste motor waardoor het vermogen stijgt naar 550 pk! De van zichzelf al niet ondergemotoriseerde CLS 63 AMG weet na de Brabus pepkuur een topsnelheid van 330 km/h te behalen.

Brabus denkt nagenoeg altijd in extremen. De Duitse tuner weet van elke Mercedes een sublieme sportauto te maken. Zo ook van de CLS 63 AMG die door Mercedes´ huistuner al niet onbedeeld is. De motor weet standaard al een vermogen van 514 pk en een koppel van 630 Nm op de achterwielen over te brengen. Nadat Brabus het motormanagement, het luchtfilter en het uitlaatsysteem heeft aangepast is de V8 goed voor niet minder dan 550 pk en 650 Nm. En dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de acceleratie en topsnelheid. De CLS 63 AMG van Brabus heeft slechts 4,3 seconden nodig om de bekende 0-100 sprint uit te voeren. De topsnelheid ligt op 330 km/h.

Enorme remschijven
Om dit alles in goede banen te leiden werd de CLS ook onderhuids aangepast. Een difflock (40 procent) zorgt ervoor dat het vermogen met beleid op de achterwielen wordt overgebracht en optimale grip kan worden gerealiseerd. Bovendien zorgen het met 20 mm verlaagde onderstel en de speciale stabilisatoren voor optimale rij-eigenschappen. Minstens zo belangrijk zijn goede remmen. Brabus levert dan ook een sportremsysteem met aan de voorzijde schijven van 380 x 36 mm.

Carbon en leer
Het interieur kan geheel naar wens van de nieuwe eigenaar worden aangekleed. De leverbare opties variëren van een sportstuurwiel, carbon inleg op het dashboard en verlichte instaplijsten tot een sportstuurwiel. Ook speciale kleuren lederen bekleding behoort tot de mogelijkheden. Wie dus echt een unieke CLS wil rijden kan bij Brabus zijn hart ophalen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes CLS 63 AMG met Brabus B63 S motor
Mercedes CLS 63 AMG met Brabus B63 S motor
Redactie
Door Redactie

Zoeken