Tuning & styling

Volvo S80 van Heico Sportiv

Volvo S80 van Heico Sportiv

Volvo-tuner Heico Sportiv heeft zich op de S80 gestort. De tuner levert onder meer lichtmetalen wielen, sportvering en chiptuning voor de D5 dieselmotor en de 2.5T benzinemotor. Sportieve accessoires als een voor- en achterspoiler zijn nog in ontwikkeling.

Het topmodel van de Zweedse fabrikant is vooral zakelijk en ingetogen vormgegeven. Heico Sportiv maakt het model sportiever dankzij de lichtmetalen wielen Volution. De wielen zijn leverbaar in 18, 19 en 20 inch. Wat kleur betreft is er de keuze voor zilvergrijs of donkergrijs. Een verlagingskit brengt de S80 30 mm dichter bij het asfalt. De wielkasten zijn hierdoor volledig opgevuld en bovendien wordt het weggedrag verder verbeterd.

Chiptuning D5 en 2.5T
Motorisch heeft Heico Sportiv het motormanagement van twee motoren onder handen genomen. De D5 dieselmotor levert voortaan een vermogen van 210 pk en een koppel van 460 Nm. Dat betekent een toename van 25 pk en 60 Nm. In minder dan 8 seconden sprint de S80 D5 naar 100 km/h en een topsnelheid van 235 km/h is haalbaar. De 2.5 liter turbomotor levert dankzij Heico Sportiv een vermogen van 245 pk en een koppel van 360 Nm. Dat betekent een toename van 45 pk en 60 Nm. Om het geluid van de motoren te tunen levert Heico een sportuitlaatsysteem.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo S80 van Heico Sportiv
Redactie
Door Redactie

Zoeken