Tuning & styling

Brabus tuningsprogramma voor Mercedes GL-klasse

Brabus tuningsprogramma voor Mercedes GL-klasse

De GL-klasse van Mercedes is door Brabus van een pepkuur voorzien. De V6 dieselmotor en de V8 benzinemotor werden getuned, er werden spoilers gemonteerd en enorme 22 inch lichtmetalen wielen ronden de sportieve look af.

De fullsize SUV van Mercedes kon volgens Brabus nog wel een beetje extra vermogen gebruiken. Om die reden werden de V6 dieselmotor en V8 benzinemotor aangepast. De GL 320 CDI V6 kreeg dankzij de D6 PowerXtra kit een vermogen van 272 pk en een koppel van 590 Nm (bij 1.600 tpm). Dat komt neer op een toename van 48 pk en 80 Nm. Een sprintje vanuit stilstand naar de honderd realiseert de door Brabus getunede GL 320 CDI in 8,9 seconden (standaard 9,5 seconden). Verder werd ook de GL 500 V8 aangepakt. Er zijn verschillende vermogenskits beschikbaar voor de achtcilinder benzinemotor. Het meest indrukwekkend is de speciaal door Brabus gebouwde 6.1 liter V8 die kan worden gemonteerd. De standaard V8 van de GL 500 wordt er dan uitgehaald en omgebouwd tot een 6.1 liter Brabus V8. De motor is goed voor een vermogen van 462 pk en een koppel van 615 Nm. In slechts 6,0 seconden sprint dit model van nul naar de honderd.

Spoilerwerk
Brabus zet de sportieve prestaties kracht bij met een aantal sportieve exterieuraccessoires. Aan de voorzijde zien we een voorspoilerlip met grote luchtinlaten. Het exemplaar vervangt de standaard voorspoiler die af-fabriek wordt gemonteerd. Aan de zijkant van de GL-klasse zien we zijskirts die zijn voorzien van LED-lampjes. Deze gaan branden zodra de auto wordt ontgrendeld. De achterzijde van de door Brabus getunede GL-klasse wordt gekenmerkt door een spoiler op de achterklep en een bumper waarin plaats is gemaakt voor vier uitlaatpijpen. Ook de diffuser trekt de nodige aandacht. Het geheel wordt afgerond door de 22 inch lichtmetalen wielen. Brabus levert drie verschillende soorten wielen in maten variërend van 18 tot 22 inch. Om de wielen nog eens extra tot hun recht te laten komen is een verlagingsmodule voor het Airmatic-systeem ontwikkeld. Hierdoor kan de GL-klasse 30 mm dichter bij het asfalt worden gebracht.

DVD
Binnenin de SUV zien we een volledig lederen interieur. De kleur en de soort van het leer is door de klant geheel naar eigen wens te bepalen. Brabus kan elke gewenste kleur leder leveren. Verder monteert de tuner een sportstuurwiel, aluminium instaplijsten en aluminium pedalen. De achterpassagiers kunnen genieten van een DVD´tje op hun 7 inch TFT-scherm dat in de stoelen is gemonteerd. Dankzij een aparte DVD-speler voor elk scherm kan iedereen zijn eigen DVD kijken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brabus tuningsprogramma voor Mercedes GL-klasse
Brabus tuningsprogramma voor Mercedes GL-klasse
Brabus tuningsprogramma voor Mercedes GL-klasse
Brabus tuningsprogramma voor Mercedes GL-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken