Tuning & styling

Makkelijker rijden in sneeuw en ijzel met AutoSock

Makkelijker rijden in sneeuw en ijzel met AutoSock

Op wintersport zijn sneeuwkettingen absoluut noodzakelijk. Helaas zijn ze niet altijd even handig. De AutoSock biedt de oplossing voor alle nadelen van de sneeuwkettingen!

  • Makkelijk te monteren
  • Mercedes, BMW en Volkswagen enthousiast
  • Goedkeuring van o.a. de TüV
  • Brengt geen schade aan het wegdek

Sneeuwkettingen behoren al sinds jaar en dag tot de standaarduitrusting van de wintersportliefhebber. Met name in gebieden waar sneeuw en ijs heersen, bieden deze winteraccessoires de automobilist meer grip op een gladde weg. Veel gehoord nadeel is dat de kettingen vaak moeizaam te monteren zijn. Zeker wanneer dat in besneeuwde gebieden en met fikse koude gedaan moet worden. Inmiddels is er een nieuw alternatief: de AutoSock. Een vinding die een einde maakt aan de nadelen van de kettingen.
 
Het principe van de AutoSock is eigenlijk heel simpel. Je trekt als het ware een sok om de band en zorgt daarmee voor aanmerkelijk meer grip onder de auto. “Het is eigenlijk net als vroeger toen mensen een sok om de schoen deden om op die manier meer grip de krijgen. AutoSock is een in Noorwegen ontwikkelde vinding waarbij gebruik gemaakt wordt van mix met een -door Hoechst gemaakte- garen, dat versterkt wordt door een raamwerk van polyester draden”, vertelt Marc Koster die zich in ons land bezig houdt met de verkoop van AutoSock.
 
Inmiddels blijken grote automerken als Mercedes-Benz, VW en BMW al uitgebreid en met succes getest te hebben met AutoSock. Het product dat zich inmiddels ook mag verheugen in een goedkeuring van Sintef, Vti en TüV.  Belangrijk voordeel is dat er ook zonder schade aan het wegdek mee doorgereden kan worden tijdens omstandigheden, waarbij er wat minder sneeuw op de weg ligt. Door zijn sterke constructie is de AutoSock daar ook tegen bestand. Juist in ons land waar de sneeuw vaak niet echt doorzet en je dus steeds wisselende wegdekken kent, biedt de AutoSock duidelijk meer grip, zeker wanneer men nog steeds gebruik maakt van zomerbanden. De montage verloopt zonder krachtsinspanning en snel. Tijdens de eerste meters spant de elastische hoes zich om de band. Bijkomend voordeel is dat deze wielhoes zeer klein opgerold kan worden en weinig bagageruimte inneemt.
 
De AutoSock is via de website www.autosock.nl te bestellen in een vijftal maten voor een prijs van 89,95 euro per set van twee. Meer heb je er ook niet voor nodig want de AutoSock is bedoeld voor aangedreven wielen. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 035-6941624 of een kijkje nemen op www.autosock.nl

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Makkelijker rijden in sneeuw en ijzel met AutoSock
Redactie
Door Redactie

Zoeken