Tuning & styling

Brabus Mercedes R-klasse

Brabus Mercedes R-klasse

Brabus presenteert een exclusief tuningsprogramma voor de nieuwe Mercedes R-klasse. Enkele kenmerken zijn uitgebreide motortuning, lichtmetalen wielen (22 inch), een bodykit en een aangepast onderstel.

Als één van de bekendste Mercedes-tuners heeft Brabus zich weer uitgebreid gestort op de nieuwe Mercedes R-klasse. De R 320 CDI, R 350 en R 500 werden aangepakt. De R 320 CDI werd door Brabus voorzien van een PowerXtra D6 (III) tuningskit. Hiermee is het vermogen van de motor gestegen van 224 tot 272 pk. Het koppel is toegenomen van 510 naar 590 Nm. Dat heeft geresulteerd in een acceleratie van 0-100 km/h in 8,3 seconden en een topsnelheid van 227 km/h. De R 350 heeft dankzij Brabus de beschikking over 332 pk in plaats van 272 pk. Het koppel van 420 Nm is maar liefst 70 Nm meer dan standaard. Absoluut topmodel is de door Brabus getunede R 500. De standaard V8 heeft plaats gemaakt voor de 6.1 S van Brabus. Deze motor levert een vermogen van 445 pk en een koppel van maar liefst 635 Nm. In slechts 5,9 seconden (standaard: 6,9 sec) bereikt dit topmodel de 100 km/h.

22 inch lichtmetalen velgen
Dankzij een uitgebreid programma aan accessoires kan Brabus de auto niet alleen sportieve prestaties meegeven, maar ook een sportieve look. Een sportuitlaatsysteem met vier dikke uitlaatpijpen is leverbaar voor alle drie de motorvarianten. Aan de voorkant zien we een voorspoiler met dubbele mistlampen. Aan de achterkant valt de gewijzigde bumper op. Het meest opvallend aan de Brabus R-klasse zijn de 22 inch lichtmetalen wielen. Brabus levert voor de R-klasse drie verschillende soorten velgen in maten variërend van 18 tot 22 inch. Het topmodel staat geschoeid op 295/30 ZR 22 achter en 265/35 ZR 22 vóór.

Onderstel
Het onderstel van de R-klasse is door Brabus eveneens aangepast. De vering werd zo aangepast dat de sportieve rij-eigenschappen zijn verbeterd. Enorme schijfremmen zorgen voor voldoende vertragende werking.

Multimedia
Het interieur is een combinatie van luxe en sportiviteit. Brabus levert lederen bekleding in elke denkbare kleur. Met aluminium sierlijsten op het dashboard en de deurpanelen, instaplijsten, een sportstuur en diverse andere sportieve details wordt het interieur verder aangekleed. Een multimediapakket zorgt voor het nodige vermaak. Met LCD-schermpjes in de hoofdsteunen, een DVD-speler en PlayStation II is het vermaak voor de kinderen ook gegarandeerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brabus Mercedes R-klasse
Brabus Mercedes R-klasse
Brabus Mercedes R-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken