Tuning & styling

Mini Cooper S van AC Schnitzer

Mini Cooper S van AC Schnitzer

BMW-tuner AC Schnitzer heeft zich ook toegelegd op de tuning van Mini-modellen. De Mini Cooper S van AC Schnitzer beschikt over een vermogen van 222 pk. En dat uit een 1.6!

Het exterieur van de Mini Cooper S is flink opgedikt met diverse spoilers, extra dikke bumpers, een setje zijskirts en lichtmetalen wielen in vijfspaaks design. Maar het echt belangrijke nieuws van deze Mini ligt onder de motorkap. AC Schnitzer is er namelijk in geslaagd om 222 pk uit de 1.6 motor te halen.
 
222 pk en 255 Nm
Standaard levert de 1.6 uit de Cooper S een vermogen van 170 pk. AC Schnitzer heeft deze motor als basis gebruikt en het motormanagement en de compressie in de motor aangepast. Hierdoor is het vermogen gestegen tot 222 pk en het koppel tot 255 Nm. Deze toegenomen waarden hebben een acceleratie van 0-100 km/h in 6,8 seconden tot gevolg. De topsnelheid van de AC Schnitzer Mini Cooper S ligt op 245 km/h.
 
Sportieve zitpositie
Om de sportiviteit van de Cooper S extra te benadrukken werd het interieur grondig aangepast. De positie van stuurwiel en stoel werden veranderd. De bestuurder zit zo in een optimale positie op zijn Recaro-sportstoel. Bovendien heeft het een positieve invloed op de gewichtsverdeling in de auto. Onderhuids veranderde AC Schnitzer de vering en demping. De Mini werd verlaagd en voorzien van sportievere vering. Een limited slip differentieel zorgt voor een optimale verdeling van de aandrijfkrachten. Tijdig stilstaan dankt de Mini aan een set flinke remschijven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mini Cooper S van AC Schnitzer
Redactie
Door Redactie

Zoeken