Tuning & styling

G-Power bemoeit zich met BMW M2

G-Power bemoeit zich met BMW M2

De BMW M2 is een van de lekkerste auto's van het moment, waarom zou je meer willen? Simpel: zoiets als genoeg pk's bestaat niet en bovendien moeten de mensen bij G-Power ook eten.

Nooit heeft de BMW M3 zoveel concurrentie uit eigen huis gehad. Want ga je voor naam en faam (M3), een lijnenspel die net even wat flamboyanter is (M4) óf de vreemde eend in de bijt die stilletjes de meeste lol per euro biedt? Die laatste, de M2 dus, weet zelfs de verstokte M3-fan al vaker te overtuigen. Alleen dat vermogen af-fabriek van 370 pk, dat wil nog weleens dwars zitten. Niet omdat de M2 er onvoldoende snel mee is, maar het feit dat een beetje hot hatch – voor de helft van het geld – al bijna net zoveel op de wielen afvuurt. Niet fijn, en daarom zijn er bedrijven als G-Power.

Koppel-boost

Ooit wist G-Power een Supercharged-V8 in de voorganger van de M2 te proppen: de illustere 1-serie M Coupé. Het resultaat daarvan was een opdonder van 720 pk. Zo bont maakt de tuner die – logischerwijs – op een steenworp BMW HQ in München zit nu niet met de M2 (maar dat komt vast nog wel). G-Power begint voorzichtig, zullen we maar zeggen. Met een softwarematige upgrade die 40 pk extra geeft, waarmee het totaal op 410 pk komt te liggen.

Qua koppel is er meer te halen met deze 2.000 euro kostende tuningkit, namelijk van de standaard 370 naar 470 pk. Dat is zomaar eventjes 105 Nm erbij en dat zal geheid voelbaar zijn. Wat te denken van 0 naar 200 km/h in slechts 14,5 tel en een top van 290 km/h. Kijk, daar kun je pas echt (vlot) mee thuiskomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
G-Power bemoeit zich met BMW M2
G-Power bemoeit zich met BMW M2
G-Power bemoeit zich met BMW M2
G-Power bemoeit zich met BMW M2
Redactie
Door Redactie

Zoeken