Tuning & styling

Mountune heeft zijn eigen Ford Fiesta RS (280 pk)

Mountune heeft zijn eigen Ford Fiesta RS (280 pk)

Als Ford het niet doet, dan doen andere bedrijven het wel. We hebben het natuurlijk over het lanceren van een Fiesta RS. Mountune pakt die handschoen daarom maar op en heeft een tuningskit voor de Fiesta ST200 ontwikkeld die het vermogen opstuwt naar 280 pk.

Twee-honderd-en-tachtig paardenkrachten. In een Fiesta! Zelfs al zou Ford ooit overstag gaan en ons verblijden met een heuse Fiesta RS, dan nog kun je zoveel vermogen op je buik schrijven. Hooguit 230 pk wordt 't dan. Zo'n Fiesta had Mountune echter al lang en breed en dus ging de gaskracht nog wat verder open.

Garret-turbo

Mountune heeft twee nieuwe kits ontwikkeld. Met de MR265-kit krijg je zoal een nieuw inlaattraject, grotere intercooler en een sterkere turbo. Het vermogen van de Ford Fiesta ST200 stijgt hiermee van 220 naar 265 pk, waardoor een sprintje naar honderd ineens nog maar 5,7 seconden duurt. Mede dankzij een koppel van 370 Nm.

Arme voorbandjes

Het kan echter nog heftiger. Met de MR280-kit. Een Garrett GT2554R-turbo perst dan nog eens 15 pk extra uit de 1.6 Ecoboost waarmee het totaal op – jawel – 280 pk komt te liggen. Dat is meer dan de Focus ST en al die krachten worden gewoon op de voorwielen losgelaten. Heb medelijden met de banden, maar wat een lol moet dit geven. Wel een dingetje, zoals zo vaak met leuke dingen. De conversie is niet goedkoop, namelijk omgerekend € 7.000,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken