Tuning & styling

Abt AS4 richt vizier op Alpina D3

Abt Audi AS4

Er is geen (nieuwe) Audi die aan Abt Sportline ontglipt, dus ook de pas gelanceerde A4 Avant niet. En voor de verandering nam de bekende VAG-tuner eens niet een benzine als basis.

Natuurlijk is de cosmetische prullaria ook verkrijgbaar voor de benzine-aangedreven versies van de A4 en A4 Avant, maar door de 3.0 liter TDI in het vooronder van de AS4 is Abt's nieuwste vooral een concurrent voor de (gefacelifte) D3 Bi-Turbo van Alpina, gestoeld op de BMW 330d.

Dit kan de AS4

Qua specificaties van beide (diesel)krachtpatsers zijn in ieder geval behoorlijk aan elkaar gewaagd. Zo kan de AS4 na ingrijpen van Abt een vermogen van 325 pk opwekken, bij een koppel van 680 Nm. Dat is weliswaar niet zoveel als 350 pk en 700 Nm van de Alpina D3, maar bij een stoplichtsprint zal het niettemin vrijwel gelijk opgaan. Hoe snel de AS4 daadwerkelijk is van 0 naar 100 km/h, blijft Abt ons schuldig. Net als de topsnelheid. Af-fabriek noteert de A4 3.0 TDI Sport een tijd van 5,4 seconden, bij een (begrensde) top van 250 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Abt Audi AS4
Redactie
Door Redactie

Zoeken