Tuning & styling

Audi R8 V10 Plus opgefokt tot 850 pk

Audi R8 Wheelsandmore

De eerste generatie was een geliefd tuningsobject (nog steeds) en het ziet ernaar uit dat voor de nieuwe Audi R8 eenzelfde bijbaan in het verschiet ligt.

Nu Audi de R8 niet meer met achtcilinder levert, zijn de basis-ingrediënten voor tuners met een voorliefde voor het model meteen al van de bovenste plank. En dat levert des te indrukwekkendere eindresultaten op.

Als V10 en V10 Plus geniet de nieuwe R8 meteen al van 540 of 610 pk in het geval van die laatste. Vermogens die nog niet zo lang geleden voorbehouden waren aan de snelste Ferrari's en Lambo's. Maar ook autotuners hebben niet stilgezeten. Sterker, tegenwoordig lijkt het welhaast of 1.000 pk als ondergrens wordt gehanteerd. Soms gaat het (qua pk's) echt nergens meer over…

Onvoorstelbaar snel

Wheelsandmore lijkt hier niet aan mee te willen doen. Althans, ze beginnen voorzichtig met de Audi R8 V10 Plus. Relatief bezien dan. Want zelfs al denk je je te kunnen voorstellen wat 850 pk met een mens en machine doet, vermenigvuldig die gedachte gerust nog een keer. Het is bizar veel! Hoe snel precies, uitgedrukt in sprintcijfers, maakt Wheelsandmore helaas niet bekend. Maar als de 'standaard' R8 V10 Plus al binnen tien tellen naar de 200 km/h kan knallen…

Klappertanden
De vermogenswinst wordt gerealiseerd aan de hand van een knoeperd van een supercharger, sterkere zuigers en aanpassingen aan het vliegwiel en de ECU. Een speciaal Drexler-sperdifferentieel moet zorgdragen voor meer controle in bochten en logischerwijs zette Wheelsandmore de R8 op wielen uit eigen keuken. Eromheen liggen extra brede Conti's. Vooraan luidt de maat 255/30R20 en achter zelfs liefst 325/25R21. Het enige comfort dat de R8 in zich heeft kun je hiermee dus definitief vergeten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi R8 Wheelsandmore
Audi R8 Wheelsandmore
Audi R8 Wheelsandmore
Audi R8 Wheelsandmore
Audi R8 Wheelsandmore
Redactie
Door Redactie

Zoeken