Tuning & styling

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Als er met de Mirai, Toyota’s waterstofauto, zelfs rally’s te rijden valt, is deze Prius van Wald International ook geoorloofd.

Uitbundig spoilerwerk, we kennen het van Wald. Maar op een Toyota Prius, gloednieuw of niet, is het dubbel slikken. De Japanse tuner spreekt overigens enkel van een stylingpakket, dus wie hoopt op ook meer brutaliteit uit de 1.8 liter Atkinson-cyclus motor en de twee elektromotoren wordt teleurgesteld.

Waar is de lift?

Een zuiver optisch pakket dus, dat overigens prima dienst zou doen als noodoplossing wanneer het materieel van Rijkswaterstaat de geest heeft gegeven. Totdat je een drempel treft. Want een vernuftig liftsysteem om de neus luttele centimeters op te trekken – zoals bij diverse supercars – moet deze Prius missen.

Een klinker in een straat hoeft maar iets uit zijn verband te zijn gerukt en je kunt de kentekenplaat gaan zoeken. Maar hé, alles voor de looks nietwaar. Kennelijk zijn de wegen in Japan biljartlaken-strak. En zou die potige diffuser het toch al indrukwekkende verbruik van 1 op 30 nog iets hebben bijgeschaafd?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow
Redactie
Door Redactie

Zoeken