Tuning & styling

Nieuwe MINI John Cooper Works getuned tot 260 pk

MINI JCW tuning

Hij staat nog maar pas bij de dealer, maar het Duitse Maxi-Tuner heeft 'm al klaar: de MINI John Cooper Works zoals 'ie volgens hen moet zijn, met net dat beetje extra.

Eind vorig jaar onthulde MINI zijn nieuwe hete hatchback: de John Cooper Works. Een bommetje met 231 pk en 320 Nm. Inmiddels staat 'ie ruim een maand bij de dealer, en Maxi-Tuner uit Duitsland heeft 'm al onder handen gehad.

260 pk

De hete MINI krijgt dankzij een plug-and-play module 29 pk extra, waardoor het vermogen naar 260 pk wordt gebracht. Het koppel groeit mee naar 390 Nm. Ook wordt de respons op het gaspedaal sneller. Wat dat oplevert voor de prestaties, daar wordt geen woord over gezegd, maar het is duidelijk dat de sprint naar de 100 km/h sneller wordt afgelegd dan met de originele John Cooper Works. Die doet er (met een automaat) 6,1 seconden over.
Naast de motortuning biedt Maxi-Tuner voor optimale prestaties ook een RVS uitlaatsysteem met bedienbare kleppen aan. Het systeem wordt geleverd met pijpen van 70 millimeter, maar je kunt ook de MINI-pijpen er onder laten zitten.

Voor € 990,- neemt Maxi-Tuner de motor van je John Cooper Works onder handen. Wil je ook het uitlaatsysteem vervangen, dan kost je dat nog eens € 990,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MINI JCW tuning
MINI JCW tuning
MINI JCW tuning
MINI JCW tuning
MINI JCW tuning
Redactie
Door Redactie

Zoeken