Tuning & styling

Abt Sportsline doet vernieuwde Volkswagen Touareg

Abt Sportsline Volkswagen Touareg

We waren al bijna gaan denken dat Abt Sportsline de al in het eerste kwartaal van 2014 gepresenteerde vernieuwde Volkswagen Touareg vergeten was, maar niets blijkt minder waar gelukkig. Beter laat (voor Abt-begrippen) dan nooit is er nu een gemodificeerde 3.0 liter TDI-uitvoering verkrijgbaar.

Abt Sportsline is niet zo van het benauwde, dus werd de sterkste V6 TDI gepakt om daar nog wat meer pk's uit te peuteren. En dat is gelukt, want de tuner komt tot 290 pk waar Volkswagen af-fabriek het bij 262 pk voorgezien houdt. Een nog grotere stijging kent het maximumkoppel; dat neemt na ingrijpen van Abt toe van 580 naar 650 Nm. Het knappe is dat ondanks de aardige vermogenswinst het verbruik van de Touareg 3.0 TDI niet veranderd, zegt Abt. Bij normaal rijgedrag zou het gemiddelde op 6,6 l/100 km moeten blijven steken.

Visueel vertoon
Hoewel een motorische oppepper Abt's voornaamste doel was, heeft het bedrijf het ex- en interieur niet ongemoeid gelaten. Wie dat wenst kan zijn vernieuwde Touareg opleuken met onder meer een grille-cover, zogeheten booskijkers voor de koplampen, een dakspoiler en een achterbumperspoiler met eventueel uitsparingen voor het ABT-sportuitlaatsysteem. Wielen zijn er verkrijgbaar in drie maten, van 20 tot en met 22 inch en bij die laatste dien je rekening te houden met een (kostbare) rubberbreedte van maar liefst 295 millimeter.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abt Sportsline Volkswagen Touareg
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers