Tuning & styling

Abt neemt Audi Q3 onder handen

Abt Audi Q3

De vernieuwde Audi Q3 staat al eventjes bij de dealer, is onveranderd populair maar kan best een beetje kleur gebruiken. Dat vindt ook Abt Sportsline, die daarvoor de sterkste diesel als basis nam.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Audi Q3 met 2.0 liter dieselmotor krijgt dankzij het motormanagementsysteem van Abt er 26 pk bij. Daarmee komt 'ie uit op 210 pk. Het koppel neemt toe van 380 Nm naar 420 Nm.

Door de knieën

Bij zo'n stijging in vermogen hoort ook een sportiever uiterlijk. Abt geeft de Q3 een nieuwe bodykit met voor en achter nieuwe spoilers en grotere zij-skirts. Door aangepaste vering staat de compacte crossover aan de voorkant 25 millimeter lager op z'n wielen. Achteraan zakte 'ie 35 millimeter door de knieën. Wil je de Q3 nog dynamischer hebben, dan kun je hem ook laten voorzien van een verstelbare ophanging. Daarmee komt de kleinste Q vooraan 60 millimeter en achter 70 millimeter dichter op het asfalt ligt. Abt maakt het programma voor de Q3 compleet met een uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen in plaats van één en uiteraard ontbreken er ook verschillende wieldesigns en maten niet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abt Audi Q3
Abt Audi Q3
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers