Tuning & styling

Abt geeft Audi TT Roadster TTS-power

Abt Audi TT

Onlangs een nieuwe Audi TT Roadster gekocht, maar toch spijt dat je niet voor de snellere TTS bent gegaan? Wees niet getreurd, want Abt Sportsline brengt het vermogen van de 2.0 TFSI naar gelijke hoogte.

Toen Abt Sportsline de TT Coupé onder handen nam, waren we niet erg enthousiast. Want de TT heeft niet veel extra nodig, en geef je 'm wel wat extra's, houd het dan subtiel. En daar ging het toentertijd mis. Abt heeft ons gehoord, want de TT Roadster krijgt dezelfde behandeling, maar minder opzichtig.

Uiterlijk vertoon

Een dikkere voorbumper, nieuwe sideskirts, een vaste achterspoiler en een nieuwe diffuser, allemaal zijn het onderdelen van de optische en aerodynamische behandeling die de TT Roadster krijgt van Abt. En dat is niet alles: ook een 'Black Chrome'-pakket met zwartchromen uitlaatpijpen en speciale badges zijn inbegrepen.
Van binnen geeft Abt de TT Roadster nieuwe vloermatten, heel veel alcantara en LED-deurverlichting met het Abt logo.

TTS

Abt zou Abt niet zijn als ze niet ook onder de kap de nodige aanpassingen zouden doen. De 2.0 TFSI die in de roadster 230 pk levert, wordt door de tuner opgevoerd naar 310 pk. En dat is net zoveel als hetzelfde blok in de TTS levert. De prestaties van de TTS Roadster kennen we: van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden en een top van 250 km/h. De TT Roadster moet na behandeling van Abt de sprint van 0 tot 100 sneller gaan doen; het koppel ligt namelijk op 440 Nm, tegenover de 370 Nm van de TTS.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Abt Audi TT
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers