Tuning & styling

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

'It was still pulling on when we ran out of road.' De Amerikaanse tongval moet je er zelf eventjes bij bedenken, maar dit is wat de Texaan John Hennessey letterlijk heeft gezegd over de vorige Cadillac CTS-V die hij en zijn team smeedde. En – uiteraard – moet de nieuwe CTS-V nog extremer worden.

De nieuwe Hennessey-generatie van de onlangs onthulde Cadillac CTS-V mag dan nog volop in ontwikkeling zijn, nu al verzekert het Amerikaanse pk-huis dat deze de oude zal overtreffen en jacht zal gaan maken op het aanscherpen van de officieuze titel 's werelds snelste vierdeurs sedan'. Normaliter beschouwen we dergelijke uitspraken als stoere krachttaal, maar uit monde van John Hennessey kun je het gerust meteen voor waarheid aannemen. Of ben je misschien de Venom GT en hun Corvette Stingray en Chevrolet SS vergeten? Wij niet.

HPE1000-wax
Over die twee laatste gesproken. Om zijn doel te bereiken haalt Hennessey bij de nieuwe Cadillac CTS-V hetzelfde trucje uit als bij die bruten. De bekende HPE1000-kit wordt weer voor de dag gehaald en ook de 'Caddy' toegestopt. Het gevolg hiervan is dat de standaard al behoorlijk misselijkmakende, 640 pk sterke supercharged-V8 stijgt naar een welhaast ongelofelijke 1.014 pk. Voor een testrun in de praktijk is het nog te vroeg, maar de eerste computersimulaties hebben al uitgewezen dat de volmondig geheten 2016 Hennessey Cadillac Twin Turbo CTS-V een topsnelheid zal hebben van om en nabij de 386 km/h. Kun je je het voorstellen?! Niet? Gelukkig is de tuner ook van plan minder krachtige motorconversies aan te bieden. Die leveren maximaal 'slechts' 700 of 800 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers