Tuning & styling

Pogea Racing bouwt suïcidale Abarth 500

Pogea Abarth 500

Oké, feitelijk is de Abarth 695 Biposto, de Abarth onder de Abarth's, als basis genomen. Maar dan nog. Wie een Fiatje ruimschoots 300 pk toestopt is zeker enigszins van lotje getikt.

Het is veel te lang geleden dat we een gepeperde Fiat reden. In 2009 was de laatste keer; een Abarth 500 (Esseesse). Wat een lol hebben we daarmee beleeft. Maar bij vlagen ook doodsangsten uitgestaan. Vooral tijdens het remmen. We gaan er maar eventjes van uit dat de Abarth 695 het beter voor elkaar heeft. Dat mag je immers gerust verwachten bij een prijskaartje van maar liefst 50 mille en zelfs al gauw 75 mille wanneer je losgaat op de optielijst. Maar ook omdat de 695 Biposto van nature al behoorlijk rap is. Binnen zes seconden is ermee naar 100 km/h te snellen en de top bedraagt 230 km/h. Niet mals voor een karretje van nog geen vier meter.

Pogea
Maar dan de Abarth 695 Biposto van Pogea Racing. We zijn ermee bekend dat Duitse bedrijven graag de grenzen van het mogelijke opzoeken, maar Pogea slaat echt alles. De tuner uit Friedrichshafen, dat aan de Bodenzee grenst, presteert het om maar liefst 332 pk uit de T-jet viercilinderturbo te peuteren. En alsof dat nog niet alles is, liet het de 695 Biposto ook nog eens 71 kilogram afslanken. Onder meer door de achterbank te verwijderen en te smijten met koolstofvezel onderdelen. Het resultaat is een amper meer dan 900 kilogram wegend Italiaantje dat 262 km/h weet te halen. De aangescherpte sprinttijd naar 100 km/h is dan weet een lichte teleurstelling met 5,1 seconden. Heeft Pogea dat wel goed gemeten is? Hoe dan ook, de ganse conversie inclusief sportophanging, geperforeerde remschijven en 17 inch OZ-velgen, is verkrijgbaar voor € 12.500,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Pogea Abarth 500
Pogea Abarth 500
Pogea Abarth 500
Pogea Abarth 500
Pogea Abarth 500
Pogea Abarth 500
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers