Tuning & styling

265 km/h(!) met een Volkswagen Golf van Abt Sportsline

Abt Golf R

Een rode T, D, en als het eventjes kon ook een rode I. Nog niet zo lang geleden was je met zo’n Golf helemaal het mannetje. Tegenwoordig halen de jongere autofanaten hun neus daarvoor op en dat is hun niet kwalijk te nemen wanneer Volkswagen zelf het voorzetje geeft, die vervolgens door tuners wordt ingekopt. Neem Abt Spotsline. Hun Golf R doet zomaar eventjes 265 km/h!

50 mille, zo'n 110.000 ouderwetse guldens, is nog altijd een smak geld. Maar wilde je vroeger binnen de vijf seconden naar 100 km/h kunnen knallen en in de buurt komen van de destijds nog magische grens van 300 km/h, dan had je hier bij lange na niet genoeg aan. Minstens het dubbele moest je ervoor neertellen. Je zat dan ook nog eens vervelend krap en moest je bagage thuislaten.

Koppelbeul

Dan heden. Met een beetje fanatieke ‘spaarwil’ trakteer je jezelf op een Volkswagen Golf die van alle gemakken is voorzien en, wanneer je daar zin in hebt, gerenommeerde sportauto’s het leven zuur maakt. De Golf R van Abt Sportline is zo’n Golf. De tuner draait er z’n hand niet voor om om 370 pk uit de 2.0 liter viercilinder te trekken. We hebben het nog heldhaftiger gezien, maar Abt wint het – ten opzichte van B&B's Stage 1 – dan weer op koppel. Tot 460 Nm komt het bedrijf. En dat naar eigen zonder een aanslag te plegen op het gemiddelde brandstofverbruik af-fabriek. Waar gaat dit heen?!

Racy

Uiteraard ontbreekt een stylingpakket ook niet. Abt is er nog niet helemaal mee klaar maar wil aan de hand van deze uit de computer komende renderings wel graag alvast tonen waar het naartoe gaat met de stoerdoenerij. Op het programma staan zoal een spoilerlip die aan de bestaande voorbumper gemonteerd kan worden, bredere zij-skirts, een strip op de achterklep en een racy dakspoiler. De wielen zijn van het type ER-C en zullen louter verkrijgbaar zijn in de grotere maten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abt Golf R
Redactie
Door Redactie

Zoeken