Tuning & styling

Caractere-styling voor minder bedeelde Golfjes 7

Caractere-styling voor minder bedeelde Golfjes 7

Normaliter hebben tuners het gemund op de krachtigste versies van een automodel. Het Belgische Caractere vormt daarop een uitzondering en liet bij hun laatste project de Golf GTI, GTD, R, en R line-modellen zelfs geheel buiten schot. Hun stylingkit is enkel voor de huis-tuin-keuken-varianten van de Volkswagen Golf 7.

Zo heel veel opgekalefaterde Golfjes van de zevende generatie hebben eigenlijk nog niet eens de revue gepasseerd. Abt Sportsline was er als de kippen bij en we zagen ook al eens een Golf 7 met een lederfetisj, maar de meeste tuners laten het tot dusver opvallend afweten of houden het enkel bij wat meer pit voor verschillende TSI’s en TDI’s.
Caractere heeft daarin dan weer niets te bieden, dus wie z’n Golf 1.2 TSI Easyline daar brengt voor een tuningsbeurt, rijdt nadien nog altijd met een schamele 86 pk naar huis. Maar wel met een dikke showkar. Want zolang buitenstaanders het niet weten, menen die geheid met een hele zware jongen van doen te hebben.

Bodykit

Eigenaren van een doorsnee Golf VII kunnen bij Caractere terecht voor enkel een sportgrille met pronkerige RS-badge erop of louter een set wulpse zij-skirts. Maar de gehele bodykit in één keer laten monteren kan ook. De auto wordt dan tevens behangen met een fikse doch beschaafde voorspoiler, dito dakspoiler en een stoere diffuser. Bij die laatste kunnen klanten kiezen of ze wel of niet de eindpijpen (van een eventueel optioneel uitlaatsysteem) zichtbaar willen houden. Verder kan Caractere voor wielen uit eigen keuken zorgen, de bekende CW1 die voor de Golf 7 verkrijgbaar is in 18 en 19 inch en in de tinten zilver of grafiet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Caractere-styling voor minder bedeelde Golfjes 7
Caractere-styling voor minder bedeelde Golfjes 7
Caractere-styling voor minder bedeelde Golfjes 7
Redactie
Door Redactie

Zoeken