Tuning & styling

Exclusief Z06-alternatief: Callaway SC610

Serieus Z06-alternatief: Callaway SC610

Vergeet de bijgevoegde afbeelding. Gelukkig heeft het Amerikaanse Callaway wel verstand van het in elkaar knutselen van propere Corvette’s. Hun jongste is de SC610, die het niet eens zoveel slechter doet dat het onverschrokken topmodel van Corvette, de Z06.

Een week geleden verbaasde Chevrolet vriend en vijand door in Detroit het doek te trekken van de onvervalste, overdreven krachtige nieuwe Corvette Z06. De 628 pk en liefst 882 Nm die deze bruut kan opwekken hadden we eerder bij de ZR1, in de regel de opper-Corvette, verwacht dan de Z06, normaliter een ‘tussenmodel’. Het is goed mogelijk dat Callaway, dat meende een soort overtreffende Corvette Stingray te hebben gebouwd, zich ook even achter de oren heeft gekrabd bij de onthulling van de nieuwe Z06. Toch is hun tot SC610 gedoopte Callaway allesbehalve een stakker geworden.

Supercharger

Met 610 pk weet de Callaway SC610 de Z06 dicht te naderen, en ook de tuner heeft dit hoge vermogen weten te bereiken door onder andere een supercharger op de 6.2 liter V8 te schroeven. Omtrent maximale trekkracht moet Callaway echter een diepe buiging maken voor Corvette; de SC610 schopt het niet verder dan 752 Nm, hoewel dat nog altijd een forse 142 Newtonmeters meer is dan het origineel.
Verantwoordelijk voor de vermogens- en koppeltoename zijn, naast de toevoeging van een compressor, een inlaatsysteem met een betere luchtdoorstroming, een roestvrij stalen sportuitlaat en een bijhorende intercooler. Ontiegelijk snel is de SC610 ook per slot van rekening. In zo’n 3,5 seconden zit je ermee op 100 km/h, om, indien gewenst en daar afdoende ruimte voor is, helemaal door te knallen tot ruimschoots 300 km/h. De in Amerika populaire kwartmijl-sprint duurt slechts elf tellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken