Tuning & styling

AC Schnitzer-look voor BMW 3-serie (E90)

AC Schnitzer-look voor BMW 3-serie (E90)

Nadat diverse andere tuners hun creativiteit hebben losgelaten op de nieuwe BMW 3-serie (E90) presenteert AC Schnitzer nu ook een uitgebreid pakket aan tuning & styling producten.

Bij AC Schnitzer onderscheiden ze zich ten opzichte van de andere tuners door het uitgebreide pakket aan opties. De sportieve voorbumper is standaard gespoten in de kleur van de carrosserie, maar AC Schnitzer kan deze optioneel ook leveren met chromen accenten. Verder zijn er zijskirts gemonteerd en pronkt er op de achterklep een dikke spoiler. De sportieve achterbumper is optioneel ook met chromen accenten leverbaar. De spoilers hebben volgens AC Schnitzer niet alleen een designfunctie, maar dragen ook daadwerkelijk bij aan de neerwaartse druk en daardoor de wegligging van de auto. Tot slot leveren zij ook een setje sportspiegels met geïntegreerde knipperlichten.
 
Zilverkleurig carbon
Het interieur is opgesierd met carbon dat is uitgevoerd in een exclusieve zilveren kleur. Dit is niet alleen gebruikt op het dashboard, maar ook op het stuurwiel, de deurpanelen en rondom de versnellingspook. Aluminium accessoires zijn gebruikt om de versnellingspook, handremhendel, pedalen en iDrive bedieningsknop op te sieren. De velours vloermatten zijn voorzien van een gestikt AC Schnitzer logo.
 
Onderstel en wielen
Dankzij andere veren en dempers is het onderstel een stuk straffer geworden. Verder is de auto 25-30 mm dichter bij het asfalt komen te liggen. Lichtmetalen velgen zijn er in diverse designs. De maten liggen tussen de 17 en 19 inch. Het absolute topmodel is de 19 inch velg met 255/30 banden. Optioneel is velg type IV te voorzien van chromen accenten en worden alle velgen standaard geleverd met naar keuze Continental of Michelin banden.
 
200 pk sterke 320d
Motortuning staat bij AC Schnitzer nog in de planning. Op dit moment is er een tuningsprogramma 320d afgerond. Standaard levert deze motor een vermogen van 163 pk, maar na een bezoekje aan AC Schnitzer is er 200 pk uit te halen. Voor de andere motoren is een tuningsprogramma nog in ontwikkeling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
AC Schnitzer-look voor BMW 3-serie (E90)
AC Schnitzer-look voor BMW 3-serie (E90)
AC Schnitzer-look voor BMW 3-serie (E90)
AC Schnitzer-look voor BMW 3-serie (E90)
Redactie
Door Redactie

Zoeken