Tuning & styling

Iets meer GTI: Golf GTI van Abt Sportsline

Iets meer GTI: Golf GTI van Abt Sportsline

De nieuwe Volkswagen Golf GTI is weer een échte GTI. Abt Sportsline geeft de GTI nog nét dat beetje meer. De 2.0 liter turbomotor levert dankzij tuning 230 pk en er zijn diverse aerodynamische aanpassingen gedaan.

Volkswagen heeft met de nieuwe Golf GTI weer een auto in huis die ook echt de naam GTI mag dragen. Hij heeft een sportieve look, met name ook in het interieur, voldoende vermogen en een lekkere sound. Natuurlijk kan het altijd nog beter want ook bij deze Golf GTI heeft Volkswagen bescheiden gehandeld. Niets is overdreven en voor sommige kopers misschien nog wel net te weinig. Abt Sportsline biedt daarom een pakket aan dat bestaat uit motortuning, aërodynamische onderdelen en wat interieur accessoires.
 
Motorkap van carbon
De voorspoiler van de Golf is voorzien van een voorspoilerlip. Daaronder is nog een lip van carbon gemonteerd. Van datzelfde materiaal heeft Abt de motorkap gemaakt. Dankzij het gebruik van carbon is de motorkap bijzonder licht en door de zwarte kleur aan te houden heeft het ook een designfunctie. Zijskirts geven je het idee dat de auto een behoorlijk stuk verlaagd is en op de achterklep is een spoiler gemonteerd. Vier chromen uitlaatpijpen maken de achterkant compleet.
 
230 pk
Dankzij chiptuning is het motorvermogen toegenomen van 200 tot 230 pk. Het maximale koppel is met 30 Nm gestegen tot 310 Nm. De 2.0 liter turbomotor stelt de Golf GTI in staat om in 6,7 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid te behalen van 241 km/h. Het productiemodel doet er 6,9 seconden over en heeft een 6 km/h lager liggende topsnelheid.
 
Directer stuurgedrag
Het onderstel is voorzien van speciale veren en dempers. Stuurbewegingen worden dankzij deze aanpassing directer doorgegeven en ook in de bochten heeft de Golf GTI verbeterde rijeigenschappen. Dankzij de andere veren en dempers is de auto bovendien 55 mm lager komen te liggen. De 19 inch lichtmetalen wielen zijn omgelegd met banden in de maat 225/53 ZR19.
 
Rood gestikte matten
Recaro sportstoelen, een met Abt logo voorzien stuurwiel en speciale matten maken het interieur compleet. De rode randen die om de matten zijn gestikt vallen behoorlijk op maar dat mag ook met een 230 pk sterke Golf GTI!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Iets meer GTI: Golf GTI van Abt Sportsline
Iets meer GTI: Golf GTI van Abt Sportsline
Iets meer GTI: Golf GTI van Abt Sportsline
Redactie
Door Redactie

Zoeken