Tuning & styling

Tuners 9ff en SpeedART bankroet

Tuners 9ff en SpeedART bankroet

Dat de automobielindustrie betere tijden heeft gekend is onweerlegbaar. Maar niet alleen exclusieve autofabrikanten als Wiesmann en Gumpert lukt het niet om het hoofd boven water te houden. Ook bij in tuningsland vallen rake klappen. Nu zijn het de Duitsers SpeedART en 9ff die faillissement hebben aangevraagd.

Een paar weken terug maakten we nog melding van de ondergang van Gumpert. De zoveelste exclusieve autobouwer die het niet langer kon bolwerken. Want hoewel er nog steeds veel vraag is naar super-de-luxe automobielen en bloedsnelle bolides hebben de kleine merken in autoland het heel moeilijk. Dat ook tuners moeizame tijden meemaken blijkt uit het feit dat 9ff en SpeedART bankroet zijn.

9ff GT9-R
Beide tuners waren vooral actief in het opkloppen van Porsches. En hoe. De 9ff GT9 Vmax spreekt vooral tot de verbeelding met zijn verbijsterende 1.120 pk. Het kreng zit in 2,9 seconden op de honderd en stuift door tot niet minder dan 414 km/h. Later kwam er zelfs een GT9-R Vmax met 1.400 paarden onder de motorkap. Maar ook de mannen van SpeedART uit Stuttgart waren heuse pk-addicts. De Panamera PS9-650 ziet er heerlijk dik uit en levert 650 pk. Maar dat is nu allemaal verleden tijd en de vraag is of er nog meer lieden van het tunersgilde geraakt worden. Laten we hopen van niet, want het is eeuwig zonde dat deze twee fabrikanten niet meer de kans krijgen hun kunsten te vertonen.


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tuners 9ff en SpeedART bankroet
Tuners 9ff en SpeedART bankroet
Tuners 9ff en SpeedART bankroet
Tuners 9ff en SpeedART bankroet
Redactie
Door Redactie

Zoeken