Tuning & styling

Jonge botten voor TechArt GrandGT

Jonge botten voor TechArt GrandGT

Porsche stak onlangs de Panamera in ’t nieuw en TechArt kan dan natuurlijk niet achterblijven. Met gepaste trots presenteert de tuner daarom de geüpdatete GrandGT.

Jongere botten, hetzelfde maatpak. Net als in 2010 nam TechArt voor de vernieuwde GrandGT de Panamera Turbo S als basis en op dat moment weet je al dat het met de prestaties wel goed zit. Hoewel dat makkelijk had gekund, houdt de tuner het vermogen op 580 pk. Dit is immers al 60 pk meer dan dat het model af-fabriek meekrijgt en daarbij ruim voldoende om het de snelste auto’s te koop verdraaid lastig te maken. In een luttele 3,8 seconden katapulteert de GrandGT naar 100 km/h om pas bij een snelheid ver boven de 300 km/h de pijp aan Maarten te geven. Credits daarvoor gaan ook naar het gigantische koppel van 800 Nm.

22 inch
Over de stabiliteit behoef je in ieder geval geen zorgen om te maken, want dat heeft TechArt nog een beetje aangescherpt met additionele spoilers. Sommige daarvan hebben zelfs een driedelige functie. Want naast dat deze panelen de Panamera beter door de lucht laten klieven en dat op z’n mooist – volgens TechArt – maken ze de auto lichter. Alle spoilers binnen het GrandGT-programma zijn namelijk opgetrokken uit carbon. Scheelt geen tientallen kilo’s, maar alle beetje helpen nietwaar. Ook de wielen zijn lichter, waarbij het kiezen is tussen 20, 21 of 22 inch.

De IAA in Frankfurt is er ook voor tuners en die gelegenheid grijpt TechArt aan om daar de vernieuwde GrandGT te presenteren. Tegen die tijd verwachten we ook meer dan één foto te verkrijgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken