Tuning & styling

ABT Sportline maakt nieuwe Audi A3 (AS3) sportief

ABT Sportline maakt nieuwe Audi A3 (AS3) sportief

De Audi A3 is een zakelijke, strakke auto. ABT Sportsline maakt van de Audi A3 een stoere, sportieve en speciale auto met deze bodykit die speciaal voor de Audi A3 ontwikkeld is.

ABT Sportsline is wereldleider op het gebied van tuning en bodykits voor auto´s uit de Volkswagen Audi Groep. Bovendien is ABT Sportsline één van de teams die in de DTM rijdt met een Audi TT. Zij zijn dus, meer dan welke andere tuner ook, aangewezen om voor de Audi A3 een tuning en styling pakket samen te stellen. En dat is gelukt!

De gehele A3 is aangepakt. Als we naar de voorkant kijken zie je een geheel nieuw front met een andere grille voorbumper en voorspoiler. De voorbumper heeft is bescheiden maar wel voorzien van een wat grotere voorspoiler om zo het geheel sportief en krachtig over te doen komen. Van opzij vallen de zij-skirts op die geheel ontworpen zijn in lijn van de voorbumper. De wielkasten zijn opgevuld door lichtmetaal in de maten 235/35 R19 van Dunlop. Aan de achterkant is een dakspoiler gemonteerd en heeft de bumper een onderspoiler gekregen. Een dubbele uitlaat aan beide zijden maakt het geheel af.

Om de A3 de nodige peekaatjes meer te geven heeft ABT Sportsline een chipje ontwikkeld voor o.a. de 1.9 TDI (77kw/105pk). Het vermogen nam bij deze motor met 19kw/26 pk toe tot respectievelijk 96kw en 130 pk.

Standaard is de Audi A3 redelijk strak geveerd. ABT Sportsline verbeterd deze vering nog verder. Door een verlagingskit te monteren komt de A3 van ABT nog eens 35-40 mm dichter bij de grond te liggen. Om de A3 op tijd stil te kunnen zetten zijn speciale remmen gemonteerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
ABT Sportline maakt nieuwe Audi A3 (AS3) sportief
Redactie
Door Redactie

Zoeken