Tuning & styling

Hartge voedt BMW M5 en M6 met extra pk’s

Hartge voedt BMW M5 en M6 met extra pk’s

Lekker nieuws van Hartge. Het tuningbedrijf uit Duitsland komt met 82 pk en 130 Nm extra voor de BMW M5 en M6. En voor wat het waard is: toch blijft de CO2-emissie gelijk.

De BMW M5 en de M6 zijn natuurlijk (kracht)voer voor tuners. Hamann, AC Schnitzer, G-Power en Hartge vechten al sinds jaar en dag de strijd uit wie het meeste vermogen uit de blokken van BMW kan persen. Aan de top is het continu stuivertje wisselen. Wat betreft opgevoerde M5´s gaat Hamann voor zover wij weten aan de leiding met 670 pk. En hoewel Hartge dit niet overtreft, kan het goed meekomen met ruim 80 pk aan vermogenswinst.

Meer dan (bijna) iedereen 
Met hun motortuning voor de M5 en M6 neemt Hartge de tweede plaats in. De 642 pk betekenen een toename van 82 pk ten opzichte van het al niet malse ‘standaard’ model. Het koppel ging zelfs met bijna 20% omhoog, naar 810 Nm om precies te zijn. Deze toename in het vermogen leidt tot een gestegen topsnelheid naar 305 km/h. Wat misschien nog wel knapper is, is dat, ondanks de aanzienlijke vermogensstijging, de CO2-uitstoot van de M5 met 232 g/km gelijk blijft.

Spoilers
Over updates op het gebied van aerodynamica of andere visuele aanpassingen voor de M5 en M6 praat Hartge niet. Althans, niet over styling dat bedoeld is om het exterieur te verfraaien. Voor het interieur zijn al wel enkele versiersels verkrijgbaar, maar uit meer dan andere vloermatten en wat subtiele details zoals een andere pookknop reikt het niet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hartge voedt BMW M5 en M6 met extra pk’s
Hartge voedt BMW M5 en M6 met extra pk’s
Redactie
Door Redactie

Zoeken