Tuning & styling

Power-SUV: Hamann Porsche Cayenne

Power-SUV: Hamann Porsche Cayenne

Kan het nog dikker? De Porsche Cayenne Turbo van Hamann is het absolute voorbeeld van een superdikke Power-SUV. Hij ziet er dik uit en heeft een vermogen van 600 pk!

De Cayenne is een groot succes en dat ontgaat grote tuners ook niet. Al diverse tuners hebben zich uitgeleefd op de Cayenne maar deze creatie van Hamann is wel één van de dikst uitgevoerde modellen. Vooral recht van voren ziet de Cayenne er zeer indrukwekkend uit. De voorbumper met flinke luchthappers en sportgaas vallen zeker op. In de voorbumper zitten vier mistlampen gemonteerd en er is een voorspoiler geintegreerd. Over de koplampen heen is een cover aangebracht die de vorm doet veranderen. De zijkant wordt gedomineerd door treeplanken voorzien van een sidebar en chromen strips. Het hele spektakel gaat aan de achterkant verder. Op het dak zijn twee spoilers gemonteerd en de achterlichten bestaan uit vier verschillende units. De nieuwe achterbumper biedt plaats aan vier hele dikke uitlaatpijpen.

Snel, sneller, snelst!
Spectaculair zijn ook de prestaties van de door Hamann aangepakte Cayenne Turbo. Standaard levert de Turbo-uitvoering een vermogen van 450 pk en een koppel van 620 Nm. De sprint naar 100 km/h verloopt in 5,6 seconden en de topsnelheid ligt op 266 km/h en dat zijn allemaal leuke waarden voor een SUV. Hamann maakt van de Cayenne Turbo echter een Power-SUV met een maximaal vermogen van 600 pk, een koppel van 700 Nm en een sprintje naar 100 km/h in 4,6 seconden. De topsnelheid ligt op 280 km/h! De vermogenstoename is mogelijk geworden dankzij aanpassing van onder andere de turbo´s en de luchtinlaat. Zo zijn de luchtfilterboxen gemaakt van carbon en is RVS uitlaatsysteem volledig op de auto afgestemd.

22 inch lichtmetaal
Snel acceleren is geen enkel probleem maar snel tot stilstand komen ook niet. De 380x34 mm remschijven met enorme remklauwen beiden voldoende kracht om snel en veilig tot stilstand te komen. De remschijven gaan schuil achter enorm 22 inch lichtmetalen velgen. De banden die daaromheen liggen hebben een maatvoering van 295/30 ZR22. Om het optisch allemaal nog meer te laten lijken is de Cayenne Turbo ook nog eens met 40 mm verlaagd. Er is een speciale verlagingskit voor de luchtgeveerde Cayenne.

Ruime keuze
Tot slot heeft Hamann diverse mogelijkheden om het interieur aan te passen aan je eigen wensen. Diverse kleuren en soorten materialen zijn leverbaar. Een volledig lederen interieur met een afwerking van carbon op het dashboard zou bij deze auto niet gek zijn. Ook aluminium pedalen staan goed. Een compleet multimediasysteem is tevens leverbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Power-SUV: Hamann Porsche Cayenne
Power-SUV: Hamann Porsche Cayenne
Power-SUV: Hamann Porsche Cayenne
Redactie
Door Redactie

Zoeken