Tuning & styling

Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk

Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk

Een ‘standaard’ Ariel Atom in toom houden is al verdraaid lastig, laat staan één met 700 pk. Dat is eigenlijk pure zelfmoord, maar wel ontzettend gaaf en uitdagend.

Je zou denken dat DDMWorks de Ariel Atom V8 als basis nam, maar niets is minder waar. Het vermogen van maar liefst 700 pk werd geperst uit - jawel - de versie met 2.0 liter viercilinder. Ongekend, en met 350 pk per liter is de Ariel Atom van het Amerikaanse tuningbedrijf wellicht dan ook de auto met het hoogste specifieke vermogen ooit. Om de duurzaamheid van de techniek te garanderen zijn er uiteraard de nodige aanpassingen gedaan. Keramische zuigers bijvoorbeeld, en ook de drijfstangen en intercooler zijn niet van Ariel zelf maar afkomstig van specialistische bedrijven die deze onderdelen voor dit soort doeleinden fabriceren.

Kale klets 
Want de hel die losbreekt zodra je de Garret-turbo de sporen geeft is waarschijnlijk niet te beschrijven. DDMWorks laat het snelheidspotentieel te raden over, maar in de wetenschap dat hun helleveeg nog steeds maar slechts 658 kg weegt en daarmee een pk/gewichtsverhouding kent van 1,06 pk/kg zegt genoeg. Dit apparaat is onmenselijk snel. Het is wat flauw om te zeggen dat het dragen van een helm te adviseren is, maar we doelen dan ook niet op de grote kans dat een ongeluk in een wel heel klein hoekje zit. Nee, als je niet oppast trekt deze Atom daarvoor al je gezicht van je schedel. Zonder pardon!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk
Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk
Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken