Tuning & styling

Nieuwe Brabus Rocket 800 kan 370 km/h

Nieuwe Brabus Rocket 800 kan 370 km/h

Zes jaar na dato presenteert Brabus een nieuwe Rocket. Die is met een opgewaardeerde V12 BiTurbo nog krachtiger en sneller dan zijn voorganger die zich toentertijd de snelste Mercedes-Benz CLS en vierdeurs auto ter wereld mocht noemen.

Brabus maakt gretig gebruik van diens machtige dubbelgeblazen twaalfcilinder om doorsnee Mercedessen te transformeren naar de snelste auto’s ter wereld. Met een vermogen van 800 pk en een koppel van 1.420 Nm behoort de Brabus V12 BiTurbo dan ook tot de sterkste motorblokken momenteel verkrijgbaar. In de Brabus Rocket 800 doet het blok opnieuw dienst en daarmee is de van origine CLS volgens de tuner opnieuw de snelste vierdeurs personenauto ter wereld.

23,8 seconden
Het daadwerkelijk beschikbare koppel van de Rocket 800 is gelimiteerd op 1.100 Nm. Als reden daarvoor geeft Brabus onder andere de maximale capaciteit van de banden op. Maar die extra 320 Nm zouden ook funest kunnen zijn voor de betrouwbaarheid van de auto. En dat kan Brabus niet veroorloven bij een Benz waarbij een prijskaartje van 429.000 euro hoort. Exclusief belastingen welteverstaan.
Het ‘knijpen’ van de trekkracht is slechts een formaliteit, want wat te denken van een spurt naar 100 km/h in slechts 3,7 seconden en een acceleratie van 0 naar 300 km/h in 23,8 seconden. De puf is er dan zeker nog niet uit. Zonder moeite zou de Rocket 800 namelijk naar de 370 km/h kunnen doorstomen. Pas daarna wint de luchtweerstand het van de motor en de carrosserie.

Bodykit
Bij dergelijke snelheden is aerodynamica cruciaal om heelhuids thuis te komen. Zodoende verspijkerde Brabus de body van de Mercedes CLS aanzienlijk. Het gehele front werd aangepast om luchtstromen optimaal te geleiden, maar ook om de V12 voorin te koelen. De gapende luchtinlaten in de voorbumper zijn daarvan het beste bewijs. Het bescheiden achterspoilertje is er voor de extra neerwaartse druk op de achteras, en de Monoblock-wielen zijn naar verhouding extreem licht in vergelijk met normale exemplaren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Brabus Rocket 800 kan 370 km/h
Nieuwe Brabus Rocket 800 kan 370 km/h
Nieuwe Brabus Rocket 800 kan 370 km/h
Nieuwe Brabus Rocket 800 kan 370 km/h
Redactie
Door Redactie

Zoeken