Tuning & styling

Audi A6 Avant nu ook van Abt

Audi A6 Avant nu ook van Abt

Abt Sportline kan de modellenlawine van Audi aardig bijbenen. Kort na de lancering van de gloednieuwe A6 Avant beschikt de VAG-tuner al over een sportpakket voor de stijlvolle station. Ook is er een krachtkuur voor diverse motoren.

In feite bestaat het optische sportpakket uit dezelfde verfraaiingen als die Abt voor de vierdeurs Audi A6 kan leveren: een voorspoilerlip, zij-skirts en een achterbumperskirt met daarin eventueel de eindpijpen van een sportuitlaat geïntegreerd. De dakspoiler is in dit geval tevens van Abt, maar een nagenoeg identiek exemplaar is ook origineel van Audi te bestellen. Je kunt dus kiezen. Bij de wielen is er keus uit meerdere varianten die leverbaar zijn in de diameters 19, 20 en 21 inch.

Krachtkuren
Meer vermogen is er beschikbaar voor enkele krachtbronnen. Zo kan Abt de 3.0 liter TDI van de standaard 204 naar 240 pk brengen. De drieliter diesel die affabriek al 245 pk levert gaat na het installeren van de reeds bekende Abt Powermodule naar een kloeke 300 pk. De stijging in trekkracht vermeldt Abt Sportline niet.
Tot slot de 3.0 TFSI. Ten tijde van de Audi AS6 Limousine had Abt de motortuning voor dit zescilinder benzineblok nog niet gereed, maar nu wel. En het wachten was de moeite waard, want de VAG-tuner weet maar liefst 120 pk meer uit de V6-compressor te persen, en dat betekent een maximum vermogen van 420 pk. Wat dit doet met de spurt naar honderd? Nou, die zou dan in exact vijf tellen voltooid moeten zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A6 Avant nu ook van Abt
Audi A6 Avant nu ook van Abt
Audi A6 Avant nu ook van Abt
Audi A6 Avant nu ook van Abt
Redactie
Door Redactie

Zoeken