Tuning & styling

Brabus tuningprogramma voor Mercedes A-klasse

Brabus tuningprogramma voor Mercedes A-klasse

Met motortuning, diverse aërodynamische accessoires, lichtmetalen velgen, een verlagingskit en diverse opties voor het interieur neemt Brabus de A-klasse flink te grazen.

Sportief maar elegant, dat is een doelstelling die bij Brabus altijd centraal staat. Zo ook weer bij de nieuwe Mercedes A-klasse die door de Duitse tuner inmiddels uitgebreid onder handen is genomen. Het resultaat mag er zijn want wanneer je een sportievere A-klasse wilt zonder dat het te opvallend wordt kun je bij Brabus prima terecht.
 
Led-lampjes in de zij-skirts
Het exterieur omvat een programma bestaande uit een voorspoiler die onder de originele bumper wordt bevestigd, zij-skirts, een gewijzigde achterbumper en een spoiler op de achterklep. De luchtinlaten van de voorbumper laten de lucht nu circuleren naar de remschijven en in de buitenste luchtinlaten zijn de kenmerkende dubbele mistlampen van Brabus gemonteerd. De zij-skirts zien er niet alleen stoer uit maar hebben bovendien een functie. Aan beide kanten zijn twee led-lampjes gemonteerd die gaan branden zodra de auto op en van het slot wordt gedaan. Dit om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, je kunt immers beter zien waar je loopt.
 
Lichtmetaal in twee maten
Door de achterbumper heen prijkt standaard het originele eindstuk maar dit is te vervangen door een exemplaar van Brabus of door een compleet uitlaatsysteem van de Duitse tuner. Lichtmetalen velgen zijn er in twee verschillende soorten en in de maten 17 en 18 inch. Het gaat om de kenmerkende Brabus-velgen uit de Monoblock collectie. In het geval van de 18 inch velgen zijn er banden gemonteerd in de maat 225/35 ZR18.
 
Lekker laag
Voor een verbeterde wegligging en een extra sportieve uitstraling is de A-klasse van Brabus verlaagd. Vóór is de A-klasse 35 mm dichter bij het asfalt komen te staan en aan de achterkant is ‘ie 25 mm gezakt.
 
Motortuning voor alle motoren
Brabus zou geen tuner genoemd mogen worden als ze geen uitgebreid tuningprogramma leveren. Al jaren leveren ze voor alle Mercedes-modellen uitgebreide tuningprogramma’s en zo ook voor de A-klasse. Met name de dieselmotoren kunnen worden voorzien van een andere motormanagement. De A 200 Turbo benzinemotor zal in de toekomst ook door de Duitsers kunnen worden getuned.
 
De klant is koning
Als je in de Brabus A-klasse zit wil je natuurlijk wel het gevoel hebben een bijzondere auto te rijden. Als dat door de wegligging en tuning nog niet genoeg bevestigd kan worden kun je het geheel compleet maken met interieur-tuning. Diverse accessoires zoals een aluminium pookknop en handrem, een driespaaks sportstuur en diverse andere aluminium accenten geven al veel meer uitstraling. Een compleet leerpakket is leverbaar en de kleuren zijn compleet naar eigen wens samen te stellen. Brabus laat weten dat het aantal kleurencombinaties eindeloos is en aan de wensen van de klant zal worden voldaan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brabus tuningprogramma voor Mercedes A-klasse
Brabus tuningprogramma voor Mercedes A-klasse
Brabus tuningprogramma voor Mercedes A-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken