Tuning & styling

ABT AS8

ABT Sportsline brandt vingers aan Audi A8

De eerste modellen van het Duitse vlaggenschip rijden nog maar enkele weken rond op het asfalt of de eerste tuner dient zich alweer aan. We hebben het hier over Abt die de gloednieuwe Audi A8 van een extra sportief exterieur voorziet.

ABT Sportsline brandt vingers aan Audi A8
“Met ons verliest dit buitengewone voertuig niet haar karakter; wij onderstrepen het slechts.” Aldus Hans-Juergen, General Manager bij ABT Sportsline. “Het is niet de bedoeling geweest om de A8 om te toveren tot een racewagen, maar slechts om hem voorzichtig te veranderen in een sportieve bolide”, vervolgt hij. De Duitse tuner doet dit middels een andere voor- en achterbumper, zijskirts en achterspoiler. Allemaal aerodynamisch verantwoord volgens de maker. De nieuwe ABT CR lichtmetalen wielen in 20 of 21 inch maken het geheel af.

Dieselkracht!
Naast de optische opsmuk levert de Duitse tuner een powerkit voor de 4.2 TDI. De 350 pk sterke V8 dieselkrachtbron levert standaard al ronduit genoeg vermogen, maar dat weerhield ABT niet het met 35 pk te verhogen. Het koppel steeg met 80 Nm naar een totaal van 880 Nm. Menig vrachtwagenchauffeur doet het met minder!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
ABT Sportsline brandt vingers aan Audi A8
ABT Sportsline brandt vingers aan Audi A8

Zoeken

Merk- & modeldossiers