Spyshots

Audi A7

Audi A7 begonnen op de Nürburgring

Een paar maanden voor zijn introductie dendert de Audi A7 op hoge snelheid over de Nürburgring. Nog altijd zwaar gecamoufleerd om het definitieve design te verbergen, maar wat valt er nog te onthullen dan? We weten het als Audi deze zomer het doek van de A7 trekt!

Audi A7 begonnen op de Nürburgring
Mercedes heeft met de CLS een hype losgemaakt die het vermoedelijk van te voren niet heeft zien aankomen. Met de CLS lanceerden de Duitsers een vierdeurs coupé voor wie een E-klasse iets te gewoon vindt en bij een S-klasse teveel op de comfortabele toer zou gaan. Een gulden middenweg zo is gebleken. Met jaloerse blikken heeft de concurrentie lange tijd toegekeken op het succes van Mercedes. Zo lang zelfs dat de eerste CLS aan het einde van zijn leven is en nog voor het einde van 2010 opgevolgd zal worden. De monopoliepositie is het merk dan kwijt want inmiddels wordt de markt langzaam maar zeker opgewarmd met de Porsche Panamera, Aston Martin Rapide, BMW Concept Gran Coupé en deze Audi A7.

Sportback
Dat de A7 als twee druppels water lijkt op de in 2009 gepresenteerde Sportback Concept staat buiten twijfel. De camouflage mag dan behoorlijk verhullend zijn, we kennen Audi inmiddels goed genoeg om te weten dat het verschil in de details zal zitten. Onderhuids kunnen we rekenen op vergelijkbare techniek als in de nieuwe A8 en dat zal resulteren in alle luxe en moderne systemen die we ons maar kunnen wensen. Motorisch idem dito. V6 en V8 benzine- en dieselmotoren zullen de prijslijsten domineren en in de S7 en mogelijke RS7 zullen deze minimaal 400 pk gaan opleveren.

Moskou
Over de precieze onthullingsdatum van de A7 doen de nodige geruchten de ronde. Eerst werd er vooral gesproken over Parijs (oktober), maar er gaan steeds meer berichten de ronde over een onthulling in Moskou (augustus). Wij gokken op die laatste, maar feitelijk maakt het niet zoveel uit. We weten immers toch al hoe de auto eruit komt te zien. Of zal Audi nog wat verrassingen in petto hebben?
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A7 begonnen op de Nürburgring
Audi A7 begonnen op de Nürburgring
Audi A7 begonnen op de Nürburgring
Audi A7 begonnen op de Nürburgring

Zoeken

Merk- & modeldossiers