Spyshots

Citroën DS4

Overtollig vel voor Citroën DS4

Zonder eerst aan te zien of de DS3 goed gaat lopen investeert Citroën in een geheel nieuwe DS-lijn. De hier gefotografeerde DS4 is de volgende aanvulling en zal de loop van 2011 op de markt verschijnen.

Overtollig vel voor Citroën DS4
Vergezeld door een tweetal Volkswagen’s wil Citroën de indruk wekken dat het hier om een model van Duitse makelij gaat, maar dit is toch echt de tweede DS binnen de nieuwe opgezette ‘premium’ lijn van Citroën. Achter de coulissen is het Franse merk bezig met het derde model en deze DS5 zal waarschijnlijk laat in het volgende kalenderjaar of begin 2012 volgen. En als al deze modellen een beetje goed verkopen kunnen we ongetwijfeld nog meer van die DS-en verwachten die oude Citroën-tijden (DS, CX, XM) doen herleven.

Crossover?
Normaliter zouden we het erg jammer vinden als we niet of nauwelijks zicht hebben op het ontwerp, maar dit keer wordt de pijn verzacht door de Citroën DS High Rider. Deze studie werd onlangs op de Autosalon van Genève gepresenteerd en moet een voorbode van de DS4 zijn. Afgaande op de conceptcar en de daadwerkelijk versie van de DS3 gaat ‘ie nagenoeg één-op-één in productie. Zelf wordt de High Rider door de Franse fabrikant een dynamische, radicale, elegante en compacte auto genoemd. En bij dat laatste willen we toch onze vraagtekens zetten. Want met een lengte van 4,26 meter, breedte van 1,82 meter en hoogte van 1,48 meter is de DS High Rider niet meteen een kleine jongen te noemen. Hij zou met deze buitenmaten zelfs de grootste in zijn klasse zijn. Alleen de Alfa Romeo Giulietta is iets langer. Bovendien oogde de studie in Genève – juist dankzij zijn hoogte en breedte – eerder als een crossover dan een normale hatchback. In dat geval zit ’t met het premiumgehalte van de DS4 wel goed.

Hybride
Uiteraard zal Citroën de DS4 uitrusten met een breed palet aan motoren waaronder moderne benzine- en dieselaggregaten. De kans is groot dat de hybrideaandrijflijn in de DS High Rider ook zijn weg vindt naar de DS4. Hiermee zal de Citroën DS4 volledig elektrisch te rijden zijn. Een HDi-dieselmotor fungeert vervolgens als ‘range extender’.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Overtollig vel voor Citroën DS4
Overtollig vel voor Citroën DS4
Overtollig vel voor Citroën DS4
Overtollig vel voor Citroën DS4
Overtollig vel voor Citroën DS4

Zoeken

Merk- & modeldossiers