Spyshots

BMW 3-serie

Nieuwe 3-serie blijft een echte Beamer

De nieuwe BMW 3-serie wordt weer een echte stuurmansauto zo concluderen wij uit deze verse beelden. In het hoge, koude noorden gooit en smijt BMW er lekker op los met een aantal prototypes van de nieuwe generatie ‘3’. In de loop van 2012 kunnen we dit zelf gaan uitproberen.

Nieuwe 3-serie blijft een echte Beamer

Het is al weer even geleden dat we de nieuwe BMW 3-serie voorbij zagen komen. De Duisters strooiden tot dusver tamelijk summier met informatie over de nieuw generatie ‘Dreier’, maar inmiddels hebben onze bronnen meer weten los te peuteren.

Kleine 5?
Zoals deze duidelijke foto’s weggeven kruipt de nieuwe 3-serie meer dan ooit tevoren richting de 5-serie die op zijn beurt weer veel weg heeft van het vlaggenschip, de 7-serie. En dat is best opmerkelijk daar de 3 altijd steevast qua ontwerp afwijkt ten opzichte van zijn grote broers. Het algemene beeld van de nieuwe 3 toont een slanker en zachter ontwerp in vergelijking met de huidige E90. De bekende ‘Hofmeisterknick’ zal ook weer deel uitmaken van het exterieurdesign. De voorzijde van de auto kenmerkt zich door bredere nieren en dito grille, maar weer niet zo overdadig als bij de 5.

Onderscheidende details
Om de 3-serie toch onderscheidend genoeg neer te zetten zullen de koplampen meer aangesneden zijn en aan de onderkant van iedere unit een cirkelvormig verloop bevatten. Aan de achterkant blijft BMW bij de L-vorminge units. Ongeveer gelijk blijven ook de proporties van de populaire middenklasser en dat betekent een korte overhang vóór en achter en de wielen op de uiterste hoeken geplaatst. In de regel resulteert deze invulling in het betere stuurwerk en BMW zou BMW niet zijn als men hier van af zou wijken.

Coupé en Cabriolet
De nieuwe generatie 3-serie Coupé en Cabriolet zullen net als nu apart van de sedan en de Touring worden gepositioneerd. Anders vertaald: het ontwerp van de carrosserie krijgt een totaal andere invulling dan de 4- en 5-deurs station. Een rank, atletisch silhouet typeert de 2-deursuitvoeringen waarbij de modellen meteen te herkennen zullen zijn aan de koplampen. En aangezien de statistieken uitwijzen dat de huidige 3 Cabrio de meeste verkochte serie ooit is houdt de nieuwe generatie vast aan de inklapbare hardtop.

Techniek
Aangezien iedere nieuwe BMW beter moet sturen dan zijn voorganger monteren de Duisters het moderne motorengamma – waaronder een hybride met 3-cilinder diesel - op een nieuw ontwikkeld platform. Deze moet niet alleen voor nog betere rij-eigenschappen zorgen maar is tevens breed inzetbaar waardoor meer modellen er gebruik van kunnen maken.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe 3-serie blijft een echte Beamer
Nieuwe 3-serie blijft een echte Beamer
Nieuwe 3-serie blijft een echte Beamer

Zoeken

Merk- & modeldossiers