Spyshots

Volvo V60

Volvo V60: meer details en spyshots

Nu Volvo de S60 heeft gepresenteerd gaat de aandacht steeds meer richting van de V60. De station op basis van de nieuwe S60 is momenteel volop in ontwikkeling.

Volvo V60: meer details en spyshots
Een eerste indruk en officiële bevestiging van zijn komst hebben we in november 2009 al gehad. Toen wist onze spionagefotograaf het model te betrappen op een afgesloten testterrein. Volvo dacht daar veilig te zitten en had de camouflage redelijk beperkt gehouden. Gelukkig voor de Zweden, maar helaas voor ons, was de afstand van de fotograaf zo groot dat een het schieten van een paar scherpe beelden nagenoeg onmogelijk was. Nu hebben we wel scherpe platen van een prototype van de Volvo V60. Ditmaal in Scandinavië. Helaas wel met volledige camouflage.

Mix van de S60 en XC60
Over het design van het front kunnen we kort zijn: dat zal geheel overeenkomen met dat van de nieuwe S60. Van opzij zullen we ook de nodige overeenkomsten zijn, maar vanaf de B-stijl wordt het een ander verhaal. Zoals we nu kunnen zien zal de V60 veel weg hebben van een ´kleinere´ XC60. Uiteraard zijn er de kenmerkende verticlae lichtunits en de typische Volvo-heupen.

Motorengamma
Gezien zijn familieband met de S60 kunnen we rekenen op eenzelfde dashboard, tal van veiligheidssystemen en een gelijkwaardig motorengamma. Reken op vijf benzine- en drie dieselmotoren die uiteenlopen van een 1.6 liter diesel (DRIVe) tot een 2.4 D5 en van een nagelnieuwe 1.6 GTDI-benzinemotor tot de heerlijke T6.

Nog dit jaar op de markt
De V60 zal in oktober zijn werelddebuut beleven op de Autosalon van Parijs. De kans is dus groot dat we deze zomer al de eerste beelden van het model kunnen tonen. Nog voor het einde van 2010 staat de V60 bij de dealers. De prijslijst zal beginnen bij ongeveer 38.000 euro.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo V60: meer details en spyshots
Volvo V60: meer details en spyshots
Volvo V60: meer details en spyshots
Volvo V60: meer details en spyshots

Zoeken

Merk- & modeldossiers