Spyshots

Hyundai iM30 (i30 MPV)

Meer details Hyundai iM30 (i30 MPV)

Eerder deze week konden wij jullie de eerste spyshots van Hyundai´s nieuwe MPV tonen. Erg veel informatie was er op dat moment nog niet bekend, maar met dank aan AutoTelegraaf kunnen we nu de eerste details melden.

Meer details Hyundai iM30 (i30 MPV)
De MPV is gebaseerd op de volgende generatie van de i30. Die komt als hatchback en stationwagon in 2012 op de markt. De MPV-versie waar we het hier over hebben staat voor eind 2011 gepland. Dat is wel ruim een jaar later dan aanvankelijk gepland, maar Hyundai is er bang voor dat het enorme modellenoffensief er voor zal leiden dat de dealers zich niet volledig op elk model afzonderlijk kunnen richten.

5- en 7-persoons
Als de auto in 2012 in productie gaat zal er de keuze zijn uit een 5- en 7-persoons uitvoering. Inderdaad, net zoals de concurrentie in de vorm van de Volkswagen Touran, Citroën C4 Picasso, Opel Zafira en Renault (Grand) Scénic dat heeft. Grootste verschil met bijvoorbeeld de C4 Picasso en Renault Scénic is wel dat het model niet twee eigen carrosserievarianten krijgt, maar net als de Zafira optioneel is uit te rusten met een derde zitrij. De MPV zal met zijn wielbasis van 2,75 m voldoende ruimte moeten bieden aan zijn inzittenden. De lengte bedraagt overigens 4,48 m terwijl de breedte en hoogte respectievelijk 1,80 en 1,61 m zijn.

Naam
Over de naam is Hyundai nog niet uit. Dat het geen i30 MPV wordt is een feit, maar de defitnieive naam blijft voorlopig onbekend. Logisch zou zijn als de auto iM30 gaat heten en daarmee aansluit bij de nieuwe naamvoering van Hyundai.

Conceptcar?
De kans is groot dat Hyundai ons in aanloop naar de introductie nog wat zal opwarmen voor de komst van de Trajet-opvolger. Mogelijk presenteren ze een conceptcar, die net als bij de iX35, vrij dicht bij het productiemodel zal staan.

Met dank aan AutoTelegraaf.nl.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer details Hyundai iM30 (i30 MPV)
Meer details Hyundai iM30 (i30 MPV)

Zoeken

Merk- & modeldossiers