Spyshots

SsangYong C200

SsangYong C200 leeft nog!

SsangYong bestaat nog steeds, sterker nog men is volop bezig met de laatste ontwikkelingen aan de C200. In Nederland hebben we inmiddels geen officiële importeur meer, maar met de C200 zou daar zomaar eens verandering in kunnen komen.

SsangYong C200 leeft nog!
SsangYong is het afgelopen jaar geplaagd door negatieve berichten. Begin 2009 vroeg SsangYong faillissement aan, maar maakte uiteindelijk toch een doorstart. Om zich in de velbevochten markt ook staande te houden is er bij SsangYong wel verandering noodzakelijk. Zuiniger, schoner en zeker voor de Europese markt ook dynamischer vormgegeven en beter sturende auto´s zijn een must. De C200 lijkt hier geknipt voor. Het model is in het voorjaar van 2009 al min of meer officieel onthuld in twee varianten: de C200 Eco en de C200 Aero. De Eco is voorzien van een tweeliter dieselmotor in combinatie met een hybridemodule. De Aero werd aangekondigd met een 175 pk sterke diesel en een 1.8 liter turbobenzinemotor. Bovendien is het model dankzij het nodige spoilerwerk extra sportief.

Testwerk
Na de presentatie van deze twee modellen bleef het angstvallig stil vanuit Korea. Maar nu we dit prototype van de C200 in Scandinavië hebben gespot lijkt het ons duidelijk: SsangYong leeft en werkt volop aan een nieuw model. De kans is groot dat het model dan ook dit jaar nog op de markt komt. De styling zal ongetwijfeld grotendeels gelijk zijn aan het in april 2009 gepresenteerde concept. Door de camouflage kunnen we daar nog weinig van zien, maar dat het geen compleet andere auto wordt is tot zoverre duidelijk.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SsangYong C200 leeft nog!
SsangYong C200 leeft nog!
SsangYong C200 leeft nog!
SsangYong C200 leeft nog!

Zoeken

Merk- & modeldossiers