Spyshots

Porsche Cayenne

Eindelijk! Dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Sinds mei 2008 hebben we talloze prototypes van de nieuwe Porsche Cayenne betrapt. En nu lijkt het er eindelijk op dat Porsche de testwerkzaamheden van de nieuwe SUV aan het afronden is. Zie hier de nieuwe Porsche Cayenne zoals je ´em nog niet eerder hebt kunnen aanschouwen.

Eindelijk! Dit is de nieuwe Porsche Cayenne
Het was mei 2008 toen we voor het eerst een nieuw prototype van Porsche wisten te betrappen. Dachten we toen nog dat het om een kleinere SUV van Porsche ging, een paar maanden later wisten we wel beter. De nieuwe Cayenne werd kleiner, sportiever en lichter. In augustus 2008 wisten we het zeker en konden we bovendien meldden dat Porsche alles op alles zette om de nieuwe Cayenne zo snel mogelijk op de markt te brengen. En daar heeft men geen woord teveel bij gezegd. Deze nieuwste beelden zijn het bewijs dat de nieuwe Cayenne zo goed als klaar is.

Bijna ongecamoufleerd
Waren we eind juli al zeer verheugd dat we eindelijk een minder zwaar gecamoufleerd prototype konden fotograferen, nu zijn we pas echt in onze nopjes. Deze spyshots laten namelijk het definitieve uiterlijk van de nieuwe Cayenne zien. Een getraind oog is er wel voor nodig, want wie de huidige Cayenne niet zo snel op zijn netvlies kan toveren ziet weinig verschil. De kenners zien het echter direct. De vorm van de grille, motorkap en voorbumper zijn duideljk anders. Maar ook de algehele vorm van de carrosserie is een stuk slanker. De achterzijde valt voornamelijk op door de compleet nieuwe lichtunits. Voor de rest blijft veel bij het oude. Natuurlijk, de Cayenne is een compleet nieuw ontwikkelde auto, maar zoals we van Porsche gewend zijn blijft er veel bij het oude.

Versies
En dat zal ook motorisch het geval zijn. Reken wederom op een Cayenne S (+-/ 400 pk), Cayenne Turbo (+/- 500 pk) en Cayenne Turbo S (+/- 550 pk). Ook de 333 pk sterke Cayenne Diesel zal wederom in het gamma worden opgenomen. Echt nieuw is de komst van de Cayenne S Hybrid. Dat model is natuurlijk al wel meerdere malen aangekondigd, maar pas bij de tweede generatie Cayenne zal deze ook daadwerkelijk zijn markintroductie beleven.

2010
Zoals het er nu op lijkt zal de nieuwe Porsche Cayenne zijn werelddebuut beleven op de Autosalon van Genève in maart 2010. Kort daarvoor zullen de eerste officiële foto´s en details wereldkundig worden gemaakt. Wij zien er naar uit!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eindelijk! Dit is de nieuwe Porsche Cayenne
Eindelijk! Dit is de nieuwe Porsche Cayenne
Eindelijk! Dit is de nieuwe Porsche Cayenne
Eindelijk! Dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Zoeken

Merk- & modeldossiers