Spyshots

Nissan Qashqai

Facelift Nissan Qashqai beter in beeld

Voor het eerst kunnen we concreet vertellen over de facelift van de Nissan Qashqai. Toen we afgelopen zomer de eerste prototypes op de gevoelige plaat wisten vast te leggen was het nog onduidelijk wat er exact ging veranderen, maar deze nieuwe spyshots bieden verheldering.

Facelift Nissan Qashqai beter in beeld
De Nissan Qashqai is een enorm succesnummer. Wij durven wel te stellen dat niemand bij Nissan ooit had durven dromen dat de Qashqai dergelijke verkoopcijfers ging noteren. Het gevolg was dus ook dat de levertijd van de auto opliep tot zelfs een jaar! Nissan greep gelukkig in en verhoogde de capaciteit in de Britse fabriek fors waardoor de levertijd kon worden teruggedrongen.

Voortzetting van het succes
Dat succes willen de Japanners uiteraard blijven uitbuiten. En daarom wordt het in de zomer van 2010 tijd voor een grondige facelift. De Qashqai is dan drie jaar oud en daarmee volgens een ongeschreven regel in de autobranche toe aan een verjongingskuur. Precies op tijd, want rond die periode zal Mitsubishi de nieuwe crossover ook op de markt brengen. 

Details
De wijzigingen aan het front zijn, in tegenstelling tot de achterzijde, duidelijk zichtbaar. We zien nieuwe koplampen, een nieuwe grille en bovendien een compleet nieuwe voorbumper. Aan de achterzijde zien we alleen afgeplakte lichtunits. De achterbumper is zo van het ´oude´ model overgenomen. Het kan zijn dat Nissan die ook daadwerkelijk niet heeft gewijzigd, anderzijds kan het ook bewust gedaan zijn. Een achterbumper heeft immers geen technische functie zoals de voorbumper dat heeft (koeling) en behoeft daardoor geen uitgebreide testsessie.

Zomer 2010
Hoe de facelift zijn uitwerking heeft op de techniek van de Qashqai is onduidelijk. Wij verwachten uiteraard wel weer zuinigere motoren en een finetuning van het onderstel. Het interieur zal vermoedelijk op tal van punten worden bijgeschaafd om het niveau wederom naar een hoger plan te tillen. Op die details moeten we echter wachten tot Nissan de auto in 2010 officieel zal onthullen.

Voor meer spyshots van de gefacelifte Nissan Qashqai kijk je ook op www.spyshots.nl
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift Nissan Qashqai beter in beeld
Facelift Nissan Qashqai beter in beeld
Facelift Nissan Qashqai beter in beeld
Facelift Nissan Qashqai beter in beeld

Zoeken

Merk- & modeldossiers