Spyshots

Volvo V60

Volvo V60 komt in de herfst van 2010

Volvo heeft zijn handen vol aan het ontwikkelen van een nieuwe reeks 60-modellen. Allereerst wordt de nieuwe S60 gelanceerd, waarna de V60 als stationwagenvariant een half jaar later onder de ogen van de wereld zal komen. In de herfst van 2010 staat de marktlancering gepland.

Volvo V60 komt in de herfst van 2010

Afgaande op de nieuwe Volvo S60 zal de V60 eveneens een wulps gelijnde stationwagon worden. Of beter gezegd een lifestylewagon, want zo laten de V-modellen van Volvo zich toch wel typeren. Helaas zijn de hier getoonde foto’s van een prototype onscherp, maar het silhouet van de toekomstige V60 is goed te zien. En aan de hand daarvan kunnen we eveneens opmaken dat Volvo lifestyle boven ruimte verkiest, kijk maar eens naar de sterk aflopende daklijn. Bovendien oogt de auto behoorlijk lang door de vlakke voorruit.

Moderne motoren
Er is helaas nog maar weinig bekend over de nieuwe Volvo V60. We kunnen ervan uit gaan dat de station ook het innovatieve Pedestrian Detection meekrijgt dat prompt opduikende voetgangers ‘ziet’, vervolgens de bestuurder waarschuwt en als deze niet anticipeert de auto automatisch laat afremmen. Het motorengamma zal exact overeenkomen met die van de S60 en daarover meldt Volvo alleen dat we een aantal nieuwe generatie, zuinige diesels en een aantal moderne turbobenzinemotoren kunnen verwachten. Een hybride zou ook in de maak zijn en een V60 DRIVe wordt ook niet overgeslagen.

Bron: Spyshots.nl

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo V60 komt in de herfst van 2010

Zoeken

Merk- & modeldossiers