Spyshots

Dit is de nieuwe BMW 3-serie!

Dit is de nieuwe BMW 3-serie!

Dat BMW achter de schermen al enige tijd bezig is met een nieuwe 3-serie bewijzen deze eerste foto’s. De nieuwe ‘Dreier’ wordt iets groter en geniet voornamelijk van viercilindermotoren. Omstreeks de jaarwisseling van 2011 op 2012 kunnen we auto verwachten.

De basisvormen van de BMW 3-serie zijn altijd tamelijk afwijkend geweest van de 5-serie, maar het ziet er naar uit dat dit bij de nieuwe generatie van beide modellen van niet het geval zal zijn. Details zijn weliswaar onzichtbaar gemaakt, maar qua silhouet leunt de nieuwe 3 sterk op zijn grotere broer.

Nieuw lid
Wanneer de ‘neue Dreier’ in december 2011 of januari 2012 de markt bereikt zal het wederom verkrijgbaar zijn als Sedan, Touring, Coupé en Cabriolet. Een GT zal zich aandienen als nieuw lid van de 3-familie, een carrosserievariant waarmee BMW onlangs het begin van de nieuwe 5-serie inluidde.

Slechts enkele zespitters
Uit motorische hoek kunnen we schonere en zuinigere versies van het huidige gamma verwachten. De instapper is kakelvers, heeft een inhoud van 1.6 liter en weet dankij een turbo zijn vermogen en koppel op te wekken. We denken dan aan zo’n 150 pk in de 318i en 180 pk wanneer er 320i op de achterklep staat. Wie nieuwsgierig uitkijkt naar een reeks smeuïge zescilinders komt (deels) bedrogen uit. BMW zal in het kader van downsizing ook de duurdere modellen uitrusten met een viercilinder, hetzij met een luchtversneller. In de 325i zal die viercilinderturbo goed zijn voor ongeveer 220 pk en de 330i moet het doen met circa 260 pk. De enige zescilinders vind je terug in de 335i en de topversies van het dieselgamma.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit is de nieuwe BMW 3-serie!
Dit is de nieuwe BMW 3-serie!
Dit is de nieuwe BMW 3-serie!
Dit is de nieuwe BMW 3-serie!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers