Spyshots

Mercedes CLS AMG een Panamera-killer?

Mercedes CLS AMG een Panamera-killer?

In 2011 verschijnt de nieuwe generatie van de Mercedes-Benz CLS. Een AMG-variant van de vierdeurs coupé, waarvan we hier de eerste foto’s zien, kunnen we ook weer verwachten. Deze über-CLS zal het op gaan nemen tegen de Panamera en dat wordt een interessante strijd.

Waar ook ter wereld autoharten in vervoering worden gebracht, overal wordt er gesproken over de Porsche Panamera. Hoe tegenstrijdig de meningen over deze auto ook zijn, de Panamera is hot; negatief nieuws is immers ook nieuws. Kortom, hoe goed de concurrentie ook is, ze hebben een flinke kluif aan de Duitse Gran Turismo.

Comfort tegen sportief
Mercedes mag met de CLS dan pionier van het vierdeurs coupé-segment zijn, daar win je niet meteen zieltjes mee. Bovendien zijn de meeste toekomstige klanten dit allang vergeten. Das Haus zal dus hard moeten werken om de naam ‘Panamera’ uit het hoofd van de klandizie te krijgen. Mercedes kende is het daartoe in staat, maar merkwaarden zouden wel eens een struikelblok kunnen zijn. Die zijn nu eenmaal totaal verschillend aan die van Porsche. Ons gevoel zegt dat de CLS meer partij biedt aan de snelste variant van de toekomstige Audi A7.

Eerste overwinning
Zijn jullie van mening dat de CLS AMG wel degelijk de Panamera het vuur aan de schenen kan leggen? Aan de cijfers zal het in ieder geval niet liggen. Vermoedelijk krijgt de nieuwe CLS AMG dezelfde 6.3 liter V8 als de E 63 AMG en dat betekent 525 pk. De krachtigste Panamera (Turbo) levert 500 pk. Die overwinning heeft de CLS AMG dus al in z´n zak. Of het bij deze ene blijft komen we in 2011 te weten, want ergens in dat jaar staat de lancering van de nieuwe CLS (AMG) gepland.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes CLS AMG een Panamera-killer?
Mercedes CLS AMG een Panamera-killer?
Mercedes CLS AMG een Panamera-killer?
Mercedes CLS AMG een Panamera-killer?
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers