Spyshots

Dit is Mitsubishi´s compacte crossover!

Dit is Mitsubishi´s compacte crossover!

Mitsubishi gaat in 2011 volop de concurrentie aan met de Nissan Qashqai. En deze allereerste spyshots geven ons een indruk van Mitsubishi´s compacte crossover. Het model wordt gepositioneerd onder de Outlander en zal leverbaar worden met twee- en vierwielaandrijving.

Het segment van compacte crossovers is booming. Nu het segment van SUV´s steeds meer onder druk komt te staan zoeken fabrikanten naar alternatieven. De compacte crossover is daaruit geboren. Je hebt wel de looks van een SUV, maar niet het formaat, het verbruik en het negatieve imago dat er tegenwoordig aan de SUV kleeft. En dat dit nieuwe segment bijzonder succesvol is heeft Nissan bewezen met de Qashqai. De auto is een groot succes en voor vele anderen een voorbeeld.

Concept-cX
Zo ook voor Mitsubishi die al enige tijd met argusogen het succes van Nissan heeft aangezien. Toch hebben de Japanners niet stilgezeten. Al in 2007 gaf men met de presentatie van de Concept-cX een voorproefje van een compacte crossover. Die deelt qua looks wat lijnen met de Outlander, maar is qua formaat net wat groter dan bijvoorbeeld een Volkswagen Golf. Als we kijken naar het prototype op deze spyshots dan lijkt het erop dat de Concept-cX ons een redelijk goed beeld geeft van wat er onder dit camouflagemateriaal schuil gaat. Het front met de jet-fighter grille zien we ongetwijfeld terug, al zou de achterzijde weleens flink anders worden.

Twee- en vierwielaandrijving
Voor de aandrijving kiest Mitsubishi voor zowel voor- als vierwielaandrijving. Het motorengamma bestaat uit een brede range aan benzine- en dieselmotoren met vermogen van 90 tot 170 pk. Het zou ons overigens niet verbazen als er ook een hybride-versie op stapel staat.

Meer spyshots van de Mitsubishi Crossover zien? Kijk op Spyshots.nl

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit is Mitsubishi´s compacte crossover!
Dit is Mitsubishi´s compacte crossover!
Dit is Mitsubishi´s compacte crossover!
Dit is Mitsubishi´s compacte crossover!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers