Spyshots

SLS AMG Roadster volgt traditie Mercedes

SLS AMG Roadster volgt traditie Mercedes

Met de komst van de SLS AMG keert Mercedes terug op de hoogste trede van het sportwagen segment. Met adembenemende looks en een dito geluid moet de coupé haar kopers verleiden. De SLS AMG Roadster doet er een sensatieschep bovenop. En laten we daarvan nu schitterende nieuwe spyshots hebben.

De geschiedenis herhaalt zich bij Mercedes. De introductie van een Roadster vindt traditioneel een paar jaar later plaats dan de coupé variant. Het geschiedde zo bij de 300SL Gullwing, bij de SLR McLaren en bij de SLS AMG zal het niet anders zijn. Naast de verlate introductie lijkt het toepassen van een softtop-dak ook een gebruik te zijn. Zo werd de in 1957 de W198 II (300 SL Roadster) in productie genomen met een canvas dak en startte Mercedes drie jaar na de start van de dichte SLR McLaren met de C199 (SLR Roadster). Wij vermoeden dat Mercedes de SLS Roadster opnieuw met een stoffen dak zal uitvoeren. Door de canvasdoek die over de dakconstructie ligt is dit echter nog niet te bevestigen.

Roadster = exit Gullwing
Het unieke van de SLS AMG zit hem deels in de fantastische vleugendeuren. Helaas zit de constructie van dit mechanisme voornamelijk in het dak verwerkt. Dit was de reden dat de 300 SL Roadster over normale portieren beschikte. Met de huidige stand der techniek zou het echter toch mogelijk moeten wezen dat Mercedes hiervoor een oplossing bedenkt? Of zou het merk vanwege het excessieve gewicht dat deze constructie met zich meebrengt kiezen voor een rationele oplossing gekozen hebben. De normale portiergrepen bevestigen deze theorie, maar de tijd zal het leren!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SLS AMG Roadster volgt traditie Mercedes
SLS AMG Roadster volgt traditie Mercedes
SLS AMG Roadster volgt traditie Mercedes
SLS AMG Roadster volgt traditie Mercedes
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers