Spyshots

Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A

Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A

Lexus legt de laatste hand aan hun supersporter getuigen deze zojuist geschoten foto’s van de LF-A in adamskostuum. Enkel wat ‘vijgenblaadjes’ rondom de lichtunits verraden de naakte waarheid.

Een beetje fantasie verraadt echter de uiteindelijke belichaming van de Lexus LF-A. En dat de LF-A een adonis wordt mag zeker genoteerd worden. Strakke potloodstrepen worden afgewisseld met wervelende curven die op hun beurt weer overgaan in hoeklijnen. Daarnaast zien we diverse inhammen en veelvuldig gebruikt gaaswerk. Het is een drukte van jewelste, maar spannend is het zeker. Dit wordt nog eens versterkt door de lagere carrosseriebouw en de compacte buitenmaten in het algemeen.

Luxe
Dat er onder het bodywork ook iets spectaculairs gaande gaat is zeker. Helaas weten we nog niet exact wat ons te wachten staat. Er wordt gesproken over een machtige 4.8 liter V10. Deze moet naar schatting tussen de 500 en 600 pk leveren. Het gebruik van lichtere materialen (aluminium en koolstofvezel) moet het totaalgewicht laag houden en dat komt ten goede van de prestaties. Toch kunnen de inzittenden de nodige luxe verwachten. Het blijft natuurlijk wel een Lexus.

Twee versies
Er komen twee versies van de LF-A, een ‘normale’ en een race-variant. Deze laatste zal er nog woester uitzien en krijgt vermoedelijk ook iets meer vermogen. Zeker is dat nog niet. Binnenkort zullen we het weten, want de officiële onthulling kan niet lang meer duren. De geruchten spreken inmiddels over de Tokyo Motor Show die binnenkort de deuren opent.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A
Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A
Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A
Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A
Vijgenblaadjes voor Lexus LF-A
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers