Spyshots

Grootste Fransman: Peugeot 408

Grootste Fransman: Peugeot 408

Het einde van de Peugeot 407 lijkt in zicht. Het model verscheen eind 2003 voor het eerst in de autowereld en verbaasde vriend en vijand met zijn design. Het nieuwe model zal iets minder controversieel worden, aldus een insider.

De stap van de Peugeot 406 naar de 407 was een flinke. Het vertrouwde Peugeot gezicht werd ingewisseld voor een nieuwe lijn, waarbij de grote muil centraal stond. Deze is nu op alle modellen van het Franse merk te bezichtigen en heeft het merk geen windeieren gelegd. De opvolger van de 407 moet echter een evolutie worden in plaats van een revolutie. Dat is ook al te zien op de eerste beelden van de 408 die wij begin 2009 publiceerden.

Motorenpallet
De gloednieuwe Peugeot zal uitgerust worden met een hybride aandrijving. Het merk is op dit moment een module aan het ontwikkelen die we het eerst zullen zien in modellen als de 308 en 3008. In een later stadium zal deze diesel hybride module ook in de 408 geschroefd worden. Het model zal dan onder de 100 g/km grens duiken. Uiteraard wordt de auto ook leverbaar met een aantal vertrouwde andere benzine- en dieselmotoren uit de rekken van PSA.

De nieuwe Peugeot 408 zal in 2010 gepresenteerd worden. De verkoop start eveneens in 2010.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Grootste Fransman: Peugeot 408
Grootste Fransman: Peugeot 408
Grootste Fransman: Peugeot 408
Grootste Fransman: Peugeot 408
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers