Spyshots

Laatste tests voor gloednieuwe Audi A8

Laatste tests voor gloednieuwe Audi A8

Het vlaggenschip van Audi is de oudste auto in de vloot. Hoog tijd dat het Duitse merk het paradepaardje van het gamma vervangt. Een gloednieuwe A8 moet de allure van Audi verder verhogen.

De concurrentie van de Audi A8 is moordend. Lexus introduceerde de gefacelifte LS, Mercedes bracht de vernieuwde S-klasse op de markt en bij BMW staat een nieuwe 7-serie in de showroom. De hoge heren van Audi zien het aandeel van de A8 langzaam terugzakken en dat bekoort hen niet. Tijd voor een fris model!

Voor- en vierwielaandrijving
Onderhuids staat de limousine op het platform van de A4. Een verlengde versie uiteraard, want de wielbasis van het nieuwe model groeit opnieuw licht ten opzichte van de huidige A8. Ook is er gebruik gemaakt van hoogwaardigere materialen zoals aluminium en magnesium om voor een lager gewicht te zorgen. Net als het huidige model zullen de basismotoren, vermoedelijk 3.0 liter V6 krachtbronnen (benzine en TDI), voorzien worden van voorwielaandrijving. De krachtbronnen met twee cilinders extra zullen met vierwielaandrijving uitgerust worden. Hiervoor wordt uiteraard de nieuwste Quattro-techniek gebruikt worden.

Handschriftherkenning
Als topmodel van het Duitse merk staat de A8 garant voor de nodige technologische innovaties. Eén van de hoogstandjes is, volgens geruchten, handschriftherkenning. Hoe dit systeem exact gaat werken zal duidelijk worden als Audi het model rond de jaarwisseling introduceert. In het voorjaar van 2010 zal het model vervolgens bij de dealers staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laatste tests voor gloednieuwe Audi A8
Laatste tests voor gloednieuwe Audi A8
Laatste tests voor gloednieuwe Audi A8
Laatste tests voor gloednieuwe Audi A8
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers